Nieuws


28-05-2018 8:30

Ontwerpster Ineke Hans is in een feestelijke stemming. "Dit jaar vieren we dat Ordinairy Furniture - onze meubellijn uit gerecycled plastic - 21 jaar oud is. In Juni presenteren we de familie in Den Haag en Rotterdam samen met Berit - onze tweede duurzame buitenmeubilair familie." Tijdens beide gelegenheden zijn er zogenaamde special events.
 

Op het jaarlijkse designfestival Design Kwartier Den Haag (1 tot en met 3 juni) in het Haagse Zeeheldenkwartier zijn de collecties te zien in de tuin van Edwin Pelser's interieurwinkel. Zaterdag 2 juni spreekt Ineke Hans daar over haar werk en het ontstaan van de buitencollecties. Aansluitend vind een borrel plaats met Edwin Pelser en de mede-exposanten Vij5 en Muuto. 

"Een aantal dagen later zijn we aanwezig tijdens Design District, hét jaarlijkse Nederlandse vakevenement voor interieur- en projectinrichting in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Met trots werken we hier samen met Guus van Maarschalkerweerd, onze jarenlange vriend, die tijdens Design District onze ambassadeur, steun en toeverlaat is. En op donderdag 7 Juni geven we een borrel."

Tijdens Design District vind in Rotterdam ook een off site-programma plaats. Op vrijdag 7 Juni spreekt Ineke Hans 's ochtends bij Flokk Design Center over haar werk en samenwerkingen met het zweedse label Offecct.

www.inekehans.com
 

<br />
<br />
<a href="http://uitgeverijgelderland.nl/nl/books/261-nieuwe_werkvormen" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23nw.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
<br />
<a href="http://uitgeverijgelderland.nl/nl/books/261-nieuwe_werkvormen" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23nw.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
 

Deel op Social Media28-05-2018 8:30

Onlangs is een nieuw platform gelanceerd voor interieurontwerpers. "Het maken van kleur- en materiaalstaten verloopt vanaf nu heel efficiënt, dankzij DesignSpecs", aldus de initiatiefnemers.

Het gloednieuwe online platform stelt interieurdesigners en interieurarchitecten in de EU in staat om binnen hun eigen project altijd en overal samen te werken. "Gebruikers kunnen eenvoudig designproducten toevoegen aan projecten, productspecificaties aanpassen en snel volledige rapporten opstellen voor klanten en toeleveranciers. En dat alles zonder knip- of plakwerk, wat fouten voorkomt."

DesignSpecs is een Nederlands initiatief. "Ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf en ontworpen op basis van een gezonde dosis irritatie." Want het maken van kleur- en materiaalstaten? Dat kon beter, vertelt Ruud van de Wier, partner bij DesignSpecs en bedenker van de software. “Ik ben inmiddels 10 jaar interieurarchitect. En in die tijd heb ik gemerkt dat juist het maken van kleur- en materiaalstaten tot veel fouten leidt. Websites van meerdere producten tegelijkertijd open, het overtypen van de bijbehorende specificaties: dat zorgt al snel voor vergissingen. Nog los van de benodigde tijd, die ik liever spendeer aan het ontwerp.”

Dus is daar nu DesignSpecs. Een nieuw online platform, dat naast een database ook uit een tool bestaat. En juist die tool maakt DesignSpecs volgens Ruud tot een unieke oplossing. “Om kleur- en materiaalstaten in DesignSpecs te maken, kunnen interieurprofessionals ook zelf producten toevoegen. Hierdoor is de tool ook te gebruiken zonder database. Gebruiksgemak voor de interieurarchitect staat voorop. De oplossing draait in de cloud, waardoor gebruikers altijd en overal inzicht hebben in hun huidige projecten. Ook bouwen ze er een historie op, doordat de tool uitgevoerde projecten bewaart.”

Naast de tool omvat DesignSpecs dus ook een eigen database, met daarin veel designproducten. De database is voor iedereen beschikbaar, waarbij de gebruiker eenvoudig kan browsen tussen alle beschikbare producten. Ruud: “DesignSpecs presenteert de producten op zeer visuele wijze, waardoor de gebruiker in één oogopslag meerdere producten kan vergelijken. Daarnaast groeit de database voortdurend, waarbij we ernaar streven om binnen een jaar de producten van alle grote producenten toe te voegen.”

DesignSpecs heeft naast de volledige versie ook een gratis variant. Daarin ontbreekt weliswaar de mogelijkheid tot samenwerking, al vindt de interieurprofessional ook daar al tal van functies. Bovendien is DesignSpecs volgens Ruud nog lang niet uitontwikkeld. “Veel interieurplatforms zijn gebouwd voor de producent. Bij DesignSpecs staat echter de interieurarchitect centraal. We gaan dan ook graag in overleg met gebruikers en producenten voor verbeteringen en uitbreidingen. Die we vervolgens lanceren in zo’n drie releases per jaar.”

www.designspecs.com

 


Deel op Social Media<< May 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >