Nieuws


28-02-2018 8:30

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) heeft op 21 februari 2018 besloten om Joost Swarte te benoemen als erelid van de BNO, vanwege zijn grote verdiensten voor het vak. 

Joost Swarte is een multi-ontwerptalent: grafisch ontwerper, stripmaker, industrieel ontwerper en architect. Na een afgebroken studie industrieel ontwerpen in Eindhoven, begon Swarte met het maken van strips en grafiek aan het einde van de roerige jaren zestig. Naast tekeningen verschenen van zijn hand postzegels, ansichtkaarten, lp- en cd-hoesjes en illustraties voor gerenommeerde tijdschriften als Vrij Nederland, Humo en The New Yorker. Hij ontwerpt ook meubels en woningen. In samenwerking met Mecanoo Architecten tekende hij voor het ontwerp van De Toneelschuur in Haarlem.

Joost Swarte is vooral bekend van zijn illustraties, maar zijn activiteiten zijn veelzijdig en leveren een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het vak: zo begon hij tijdschriften over strips, was hij initiatiefnemer van de Haarlemse Stripdagen en betrokken bij de Illustratie Biënnale. Hij is gastdocent in verschillende landen en in Nederland gaf hij op vrijwel alle kunstopleidingen les. Vele beeldmakers liepen stage bij hem.

De BNO verbindt en vertegenwoordigt een unieke diversiteit aan professionele ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland, en draagt op allerlei manieren bij aan de groei van ontwerpers en hun vak. De BNO kent ereleden: mensen die vanwege hun grote verdiensten voor het vak en/of de vereniging worden benoemd tot erelid. Daarmee wordt voor alles eer betoond, en fungeren de ereleden als iconen en ambassadeurs voor het ontwerpvak.

Als groot vakman met een indrukwekkende veelzijdigheid en productie behoort Joost Swarte tot de imposante parade van ereleden die de BNO al kent, waaronder Wim Crouwel, Friso Kramer, Paul Mijksenaar en Renny Ramakers.

www.bno.nl


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >