Nieuws


06-12-2017 8:30

Het Nieuwe Instituut organiseert een duo-lezing over 'De Stijl als interieurproject'. Ontwerper Sabine Marcelis en architectuurhistoricus Hetty Berens gaan, ieder aan de hand van een specifiek interieurproject, nader in op de De Stijl. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 14 december in Huis Sonneveld in Rotterdam.

Beide reflecties maken inzichtelijk dat De Stijl allerminst als een geïsoleerd avant-garde project kan worden beschouwd en tot op de dag van vandaag van invloed is. Deze bijeenkomst in Huis Sonneveld vormt het sluitstuk van een serie projecten in 2017 rond De Stijl, waaronder de tentoonstelling 'Het verlangen naar stijl', dat eerder dit jaar in coproductie met het Gemeentemuseum Den Haag tot stand is gekomen. Meer dan 100.000 bezoekers hebben toen kennis genomen van een combinatie van werken uit het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en de collectie van het Gemeentemuseum.

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media06-12-2017 8:30

Het Polak-gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam blijft nog enkele maanden dicht. "De afgelopen periode is gedegen onderzoek gedaan naar de problematiek en oplossingsrichtingen voor de vloeren in Polak gebouw", aldus een woordvoerder. "Daarbij is vastgesteld dat op een aantal plaatsen de vloeren verstevigd moeten worden."

Er ligt er nu een oplossing waardoor het gebouw weer helemaal voldoet aan de richtlijn die de overheid heeft vastgesteld om het gebouw weer veilig te gebruiken. De eventuele ingebruikname van het gebouw is afhankelijk van de second opinion van die oplossing, de snelheid waarmee de aannemer de partijen kan mobiliseren en de materialen kan laten vervaardigen. "Als dat allemaal voorspoedig gaat, dan verwachten we in maart 2018 Polak weer in gebruik te kunnen nemen. De colleges die vanaf januari (tot maart) in het onderwijsgebouw geroosterd zijn, worden omgeroosterd naar andere gebouwen."

"Het is ons gelukt om vanaf volgende week met creatieve oplossingen net zoveel tijdelijke studieplekken te realiseren als we vanwege de tijdelijke sluiting van Polak missen. De universiteit doet er alles aan om de studenten goed te faciliteren, zeker met het oog op de examenperiode van december en januari." 

www.eur.nl


Deel op Social Media<< December 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >