Nieuws


21-11-2017 8:29

Na een uitgebreide verbouwing opende Sonos München recentelijk de deuren van haar unieke nieuwe playground in de oude Siemens fabriek op de Neue Balan Campus in München. De campus bevat momenteel een verzameling innovatieve en creatieve bedrijven. Voor het ontwerp tekende het Amsterdamse bureau D/Dock

D/Dock kreeg de opdracht om deze 800 vierkante meter kantoor omgeving te transformeren in een creatief atelier waarin afstand is gedaan van traditionele werkplekken en het kantoor aanvoelt als een thuis voor het lokale Sonos team. "De grootste inspiratiebron voor het design van de home soundsystem ontwikkelaar was om samen met het team in München een nieuwe hybride werkomgeving te ontwikkelen die zij zo veel mogelijk ‘eigen’ konden maken en waar genoeg ruimte is voor speelsheid maar ook ontspanning", meldt een woordvoerder. "Daarom is gekozen voor een loftachtige setting met comfortabele grote banken en een prachtige wellness omgeving met heerlijke douches welke voor een ultiem thuis gevoel zorgt."  

www.ddock.nl
 

Deel op Social Media21-11-2017 8:30

Kees Christiaanse (KCAP) wordt dit jaar onderscheiden met de ARC17 Oeuvre Award. Hij krijgt hem voor zijn werk, zijn eigenzinnige visie op de stad en zijn manier van werken die volgens de jury volstrekt uniek is. 

Kees Christiaanse werkt aan een breed oeuvre dat blijk geeft van een grondige kennis van de stad. Hij speelt een vooraanstaande rol in de Europese discussie over de rol van stedelijke centra. Projecten als Hafencity in Hamburg, Wijnhaveneiland in Rotterdam en het stationsgebied van Zürich zijn voorlopers.

Juryvoorzitter Patrick van de Klooster: “Anders dan de meeste architecten en stedebouwkundigen, weet Christiaanse de complexiteit van de opgave goed te doorgronden. Hij paart deze vaardigheid aan een groot strategisch inzicht. Uit het vermogen te pendelen tussen verschillende niveaus en de mensen die op deze niveaus werkzaam zijn, blijkt zijn meesterschap.”

De Oeuvre Award voor Kees Christiaanse is volgens de jury mede te beschouwen als een prijs voor het bureau KCAP dat hij in 1989 heeft opgericht. Christiaanse heeft een team om zich heen verzameld dat zijn opvattingen op consistente wijze uitvoert. Geheel in lijn met de bedoelingen van de ‘founding father’ werkt het bureau als verbinder en ontleent het gezag aan pure professionaliteit.

Kees Christiaanse krijgt op 30 november 2017 de ARC17 Oeuvre Award uitgereikt. Tijdens een feestelijke avond in De Kauwgomballenfabriek te Amsterdam worden ook de winnaars van zes andere categorieën in de ARC17 Awards bekend gemaakt.

www.arc-awards.nl
 


Deel op Social Media21-11-2017 8:30

De Amsterdamse ontwerpbureaus Overtreders W, Formafantasma en Studio Drift zijn genomineerd voor de Limburg Design Award. De tweejaarlijkse prijs is een waardering voor eigentijdse interieurontwerpers die een link hebben met de invloedrijke architect Pierre Cuypers, bekend van onder andere het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

Studio Drift.

Vanwege hun nominatie maken de werken van de drie ontwerpbureaus van 3 december 2017 t/m 25 februari 2018 deel uit van de speciale designtentoonstelling “Limburg Design Award” in het Cuypershuis in Roermond waarin vormgeving in de voetsporen van Pierre Cuypers centraal staat.

Formfantasma.


Overtreders.

www.cuypershuisroermond.nl


Deel op Social Media<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >