Nieuws


24-07-2017 8:30

Bij Piet Hein Eek aan de Halvemaanstraat 30 in Eindhoven werd gisteren de tentoonstelling 'Black' geopend. De expositie toont kunst van kunstenaar Marc Mulders. Ook ios een aantal gezamenlijke werken van Mulders en Piet Hein Eek te zien.

“BLACK’ is de tweede solo-expositie van Marc Mulders in de Galerie van Piet Hein Eek. In deze tentoonstelling wordt  zowel donker als licht werk getoond waarmee het nieuwe omarmd wordt, zonder het verleden te verwerpen. Het donkere werk een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen in het recente oeuvre van Marc Mulders en is ontstaan toen Piet Hein Eek vroeg of hij kleuren en licht niet in het duister wilde proberen te vatten. Na een lange weg van trial and error ontstond de serie van vijf schilderijen, ‘Moonlight Garden’, die afgelopen jaar op de PAN in Amsterdam is gepresenteerd. De tentoonstelling ‘BLACK’ toont een vervolg op ‘Moonlight Garden’.

Op de expositie is voorts de zogenoemde Stiltecorridor te zien. "Eén mens alleen is betrekkelijk ongevaarlijk en in onze beleving en overpeinzingen lijken we allemaal op elkaar", aldus een woordvoereder. "Desondanks heeft ieder mens een eigen discours en beleeft en ervaart de wereld op zijn of haar eigen manier. De Stiltecorridor, een dwarsdoorloopgang, met gebrandschilderde glas-in-loodramen aan weersuiteinden, biedt aan eenieder een eigen ervaring om het licht, duister en de kleur van Marc Mulders te beleven."

De Stiltecorridor is een gezamenlijk werk van Marc Mulders en Piet Hein Eek, die al in diverse projecten op het gebied van glasontwerp hebben samengewerkt en waarin letterlijk en figuurlijk hun beide werelden en de wens om iets goeds achter te laten samenkomen.

Een ander gezamenlijk werk is The Wall. Dit is een scheidingswand die bedoeld is om te verbinden. De glazen objecten van Marc Mulders en de buizen die Piet Hein Eek destijds overhield van de herontwikkeling van het RAG-Gebouw op Strijp-R, een voormalig Philips-bedrijventerrein in Eindhoven, komen samen in een scheidingswand. Deze wand wordt gemaakt van stukken buis en glazen schijven die, omdat het licht er van de ene naar de andere zijde doorheen speelt, juist verbindt. Het werk is tegelijkertijd rauw en geraffineerd en de buizen en schijven worden zorgvuldig tot een wand gecomponeerd. 


De expositie Black werd op 23 juli geopend en is te bekijken tot 15 oktober.

www.pietheineek.nl
 

Deel op Social Media<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >