'Nieuwe Hollandse Meesters' in Milaan


'Nieuwe Hollandse Meesters' in Milaan
13-03-2019 10:00

Tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt presenteren (oud) studenten van het HMC hun werk in Milaan tijdens de Salone del Mobile 2019. "Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano", aldus een woordvoerder.

Het genoemde paviljoen brengt het Nederlandse themajaar 2019, Rembrandt and the Dutch Golden Age, onder de aandacht. Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, sprak eerder zijn bewondering uit over het ambacht dat de studenten van het HMC leren. "Dit is iets om te koesteren en trots op te zijn. De combinatie met de nieuwe technieken maakt dat vakmanschap niet iets van vroeger is maar van nu en de toekomst", aldus Taco Dibbits.

Precies dát laat het HMC volgens de woordvoerder zien tijdens Masterly – The Dutch in Milano. "Met als achtergrond het werk van de grote meester Rembrandt presenteren nog maar net afgestudeerden en huidige studenten hun meesterstukken. Kom langs en beoordeel zelf of dit de meesters van de toekomst zijn."
 

HMC-voorzitter College van Bestuur Frans Veringa vertelt: "Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Salone del Mobile is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we studenten, die startende ondernemer zijn, de kans om zich te presenteren aan de branche."

Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo-vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Het HMC heeft onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. 

http://hmcollege.nl


Deel op Social Media
<< March 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >