'Dutch Design bedreigd'


'Dutch Design bedreigd'
21-11-2018 8:00

Het gaat goed met ‘Dutch Design’? Zo op het oog wel. De recente Dutch Design Week werd weer goed bezocht, hetgeen een positief teken lijkt. Toch luidt een aantal organisaties de noodklok. Met name het historische erfgoed zit in de verdrukking, menen vertegenwoordigers van de BNO, Het Nieuwe Instituut en anderen.


In een gezamenlijke brief aan de Minister en leden van de Tweede Kamer wordt er dringend aandacht gevraagd voor de nijpende problematiek rond het erfgoed van design en archieven in het bijzonder. “Al jaren wordt er gesproken over het Nederlandse vormgevingserfgoed, en vooral over het ontbreken van een nationaal of anderszins centraal georganiseerd archief waarin het bronmateriaal van Nederlandse vormgeving een plek heeft en kan worden geraadpleegd”, zeggen zij in een toelichting.

“Verspreid over het land zijn er musea, ontwerpstudio’s, scholen, instellingen, bedrijven en particulieren die allemaal hun eigen stukjes van de puzzel beheren. Maar intussen gaat er ook van alles verloren: objecten en – veel belangrijker nog – kennis. Hiermee dreigt ons wereldberoemde Dutch Design een discipline zonder wortels en bronnen te worden.”

www.bno.nl
 

<< November 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >