Dutch Design Week op stapel


Dutch Design Week op stapel
10-10-2018 8:00

Nog even en dan is het zover. Op 20 oktober gaat de Dutch Design Week van start. Tot en met 28 oktober staat Eindhoven in het teken van drie dingen: design, design en design.

De Dutch Design Week (DDW) wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. de behoefte aan een evenement op het gebied van design is momenteel nog net zo groot als bij de eerste editie van de DDW. Directeur Martijn Paulen licht de rol van de ontwerpers toe: ‘Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. “Hoe kan het anders, hoe kan het beter?” Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, dus ook aan jou. If not you, then who? Samen bepalen we hoe de wereld eruitziet. Wij zijn allen aan zet; If not us, then who?’."

Tijdens de DDW is er in Eindhoven van alles te beleven. Op 110 locaties tonen maar liefst 2.600 ontwerpers en bedrijven hun laatste design-innovaties. Het evenement lanceert in samenwerking met digitaal ontwerpbureau Vruchtvlees (Den Haag) tevens een nieuw contentplatform; een website die het hele jaar door innovatie, experiment en cross-overs binnen design belicht. Met onder meer achtergrondartikelen, interviews, nieuwsitems, video’s en podcasts – van en voor ontwerpers en experts op het gebied van design. In de aanloop naar en tijdens het evenement staat het programma centraal: de website zorgt voor een optimale bewegwijzering binnen het brede aanbod. Tegelijkertijd wordt meer ruimte gecreëerd voor tips van deskundigen, onder wie de ambassadeurs. 

Voor wie ook tijdens de avonduren van Dutch Design Week verrast wil worden door vernieuwend talent, is er DDW Music Festival. Tijdens het DDW Music Festival treden meer dan 90 (inter)nationale artiesten op, verspreid over podia door heel de stad. Van een moderne pianist bij Piet Hein Eek tot Thaise funk in de Effenaar, en van folk in een van de oudste kroegen in de stad tot house aan de Fuutlaan. Een DDW Festival ticket geeft toegang tot alle DDW en DDW Music Festival hotspots (uitgezonderd de DDW Music Specials).

Tijdens de DDW zal ook Inside Information acte de présence geven. Zo geeft Kitty de Groot namens Inside Information een TED-talk met als titel 'How to Stimulate Creativity & Innovation in the Workspace?'. De presentatie vindt plaats op 26 oktober in IGLUU. Aanvang: 14.00 uur

www.ddw.nl


Deel op Social Media<< October 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >