Projectbezoek duurzame transformatie


Projectbezoek duurzame transformatie
02-10-2018 9:00

Transformaties van gebouwen zijn actueel. Door de hergebruikscomponent zijn ze op voorhand duurzaam. "Het wordt nog interessanter wanneer dit betekent dat belangrijk industrieel erfgoed behouden blijft", alsus innovatie-platform Booosting. De organisatie organiseert een projectbezoek aan een goed voorbeeld op dit terrein.

"Als ten slotte deze transformatie vanuit een duurzame invalshoek plaats vindt, zijn alle ingrediënten voor een aansprekend Booosting projectbezoek aanwezig", aldus een woordvoerder naar aanleiding van het aanstaande projectbezoek aan het Snelfiltergebouw Rotterdam, op 11 oktober aanstaande.

Op de rechter Maasoever van Rotterdam is de wijk De Esch gebouwd op het voormalige terrein van de Rotterdamse drinkwaterleidingmaatschappij. Tot 2015 was Kraaijvanger architects gevestigd op de eerste verdieping van een van de Snelfiltergebouwen. Na een aantal jaren leegstand wordt het momenteel door ontwikkelaar Dutch Estate Rental getransformeerd tot 46 deels gestoffeerde huur-appartementen voor young professionals. Tevens wordt er een kantoor gerealiseerd voor de exploitant Rotsvast.

Het gebouw wordt medio augustus opgeleverd en op initiatief van Booosting aangeslotene Paul Jas is er een projectbezoek gepland op donderdag 11 oktober. "In verschillende inleidingen komen de uitdagingen en de grensverleggende aanpak aan bod waar zowel opdrachtgever, architect als adviseurs bij een dergelijk project voor worden gesteld."

Er is onder meer aandacht voor de onderwerpen 'Transformatie en renovatie van industrieel erfgoed', 'Klimaatbeheersing en daglichttoetreding' en 'Aannemerloos bouwen; de voordelen van een bouwteam'. Het programma begint om 16.00 uur. Aan het woord komen Gyuszi Florian (bestuur Booosting), Paul Jas (directeur Dutch Estate Rental), Steven Biesiot (architect/directeur BB architecten) en Bram Loose (manager Meting & Facturatie Hezelaer). Voorts is er een rondleiding en een borrel. 

www.booosting.nl


Deel op Social Media<< October 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >