Atelier PRO ontwerpt Strabrecht College


Atelier PRO ontwerpt Strabrecht College
24-09-2018 8:30

Atelier PRO is geselecteerd voor de architectuur van het nieuwe onderkomen van middelbare school Strabrecht College in Geldrop. De school telt 1.300 leerlingen en is al jaren aan vervanging toe. "Het nieuwe gebouw wordt geheel energieneutraal en er komt veel ruimte voor groen, licht en klimaat", aldus het architectenbureau.

De school heeft in onderwijsvisie een nieuwe weg ingeslagen en gekozen voor 'personalised learning'. Het architectuur-ontwerp voldoet aan de flexibele indelings-en gebruikseisen van de ruimte die voor deze vorm van onderwijs nodig is. "Soms werken de leerlingen namelijk in duo’s, soms in kleine groepjes en ook vindt er klassikaal onderwijs plaats."

Atelier PRO heeft veel ervaring in het ontwerpen voor diverse onderwijsvisies en is verheugd om dit project op te pakken. Architecten Dorte Kristensen en Mira van Beek: “We vinden het belangrijk om architectuur en omgeving te koppelen. Strabrecht College is niet alleen een leeromgeving maar ook een leefomgeving waar leerlingen zich prettig moeten voelen. Dus volop ruimte voor sociale contacten en samenwerken, maar ook voor rust en geconcentreerd werken.”

Er komen vier clusters met lokalen, studieruimtes en leerpleinen, die als huizen aan de centrale aula liggen. Door de aanleg van patio’s reikt het zonlicht tot diep in het gebouw en kan er buiten les plaatsvinden. De patio’s brengen schaalverfijning aan in de contour waardoor aansluiting ontstaat met de omgeving. "Door aanpassing van het omliggende groen wordt de school zichtbaar als een licht metselwerk gebouw op een groen gazon, met grote ramen bij de leerpleinen en de bijzondere vaklokalen."

Op het gebied van energiegebruik en circulariteit zijn de ambities hoog. Met het oog op toekomstbestendigheid voorziet het ontwerp daarom in grote indelings- en gebruiksflexibiliteit. "Atelier PRO is superblij met deze mooie opgave."

www.atelierpro.nl

 


Deel op Social Media<< September 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >