Hoogste punt voor Breeam-topper


Hoogste punt voor Breeam-topper
04-09-2018 8:30

Onlangs heeft de bouw van het nieuwe Global Foods Innovation Centre van Unilever voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties het hoogste punt bereikt. Bovendien certificeerde de Dutch Green Building Council de ontwerpfase met de maximaal haalbare duurzaamheidcertificering, het Breeam-NL Outstanding-certificaat.

Het state of the art gebouw, een realisatie van bouwconcern Dura Vermeer naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects, is centraal gelegen op de Wageningen Campus. Dit zorgt voor optimale interactie en kennisuitwisseling tussen Unilever en de Wageningen University & Research (WUR) en de op de campus aanwezige startups en andere bedrijven.

Door het slim integreren van diverse innovatieve technieken die bijdragen aan de gezondheid van de omgeving en de gebruikers, heeft het ontwerp van het Global Foods Innovation Centre een van de hoogste Breeam-scores ter wereld voor onderzoeksgebouwen behaald. Beide mijlpalen zijn  in aanwezigheid van Paul Polman, CEO Unilever, de Raad van Bestuur en het uitvoeringsteam van Dura Vermeer en andere betrokkenen met een feestelijke ceremonie gevierd.

Het Global Foods Innovation Centre van 18.000 vierkante meter bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria. In de Pilot Plant, een mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in beperkte volumes plaats. Onder het gehele pand is een parkeergarage gesitueerd die voor zowel de medewerkers van Unilever als voor de Wageningen University & Research toegankelijk is.

Door de integratie van verschillende functies in één pand biedt het gebouw vanaf medio 2019 een inspirerende werkomgeving waarbij kennisuitwisseling tussen Unilever, de WUR, kenniscentra, startups en andere bedrijven centraal staat. Dankzij diverse innovatieve technieken en een efficiënte indeling die beweging en ontmoeting stimuleert, draagt het Unilever daarnaast bij aan de gezondheid en het welzijn van de omgeving en de medewerkers en gebruikers van het gebouw.

www.paulderuiter.nl

 


Deel op Social Media<< September 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >