USB-AM koopt The Flow


USB-AM koopt The Flow
27-08-2018 8:00

Real Estate & Private Markets (REPM) van UBS Asset Management (UBS AM) heeft The Flow gekocht, een kantoorpand dat gebouwd wordt in de Amsterdamse Houthavens. Verkoper ToBeDeveloped blijft aan als projectontwikkelaarspartner. MVSA Architects heeft het innovatieve zes verdiepingen tellende pand, dat eruit komt te zien als een zwarte diamant, ontworpen.

De bouw van The Flow is in mei 2018 van start gegaan. Het duurzame ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker centraal staat, voldoet aan de Breeam Excellent standaard en mikt op een platina-certificaat van het Well Building Institute. Er komt een dakterras, gemeenschappelijke ontspanningsruimtes, een 360 graden digitale bestuurskamer, een conciërgedienst en hetgebouw krijgt tal van slimme voorzieningen.

De bouw van The Flow ligt op schema om in juli 2019 te worden opgeleverd. Het pand is inmiddels voor 40 procent verhuurd aan drie bedrijven in de creatieve sector.

Het project ligt aan het water in de Houthavens, op steenworpafstand van het centrum van Amsterdam. Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat de wijk nu een transformatie tot woon-werkgebied. Monumentale pakhuizen gaan er nu al hand in hand met opvallende moderne architectuur. Houthavens staat inmiddels ook bekend als creatief centrum. The Flow wordt goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer, fiets en boot. Luchthaven Schiphol ligt op slechts 15 minuten rij afstand.

Het concept voor The Flow komt van ToBeDeveloped. Het Flow concept is uniek en in eigen huis ontwikkeld. De intellectuele eigendomsrechten zijn beschermd en zullen worden gebruikt om dit model als een reeks van onderling verbonden Flow-kantoren te realiseren in belangrijke Europese steden.

Ward van de Braak, Head of UBS Asset Management for REPM in Europe ex Switzerland:“Deze unieke beleggingskans springt in het oog vanwege het vooruitstrevende concept, waarbij de nadruk ligt op een gezonde en duurzame werkomgeving. We denken dat dit in huuroverwegingen een steeds belangrijker rol zal spelen. Deze aankoop – de vierde in Amsterdam in de afgelopen twee jaar en de derde in de sterk presterende Houthavens – onderstreept ons vertrouwen in het potentieel van dit opvallende project.”

Hans Woerlee, Director of ToBeDeveloped: “Met UBS AM hebben we een investeerder gevonden, die meegaat in onze ambitie om een reeks van Flow-gebouwen in Europa neer te zetten. Het concept van The Flow is uniek dankzij zijn aparte ruimtes om presteren af te wisselen met ontspannen; er zijn een rooftop venue, een wellness centre en een event space. Een adembenemende LED-wand siert de entree. Buitenruimtes, klimaatplafonds, adaptieve LED-verlichting en slimme aanpasbare systemen zorgen voor extra comfort, wat goed zal vallen bij potentiële huurders.”

Bij de transactie werd UBS-AM geadviseerd door Houthoff, Van Gool Elburg en Deloitte, en ToBeDeveloped door DLA Piper, Cushman & Wakefield en Savills.
 

https://mvsa-architects.com/project/flow-houthavens/


Deel op Social Media<< August 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >