Spectaculaire installatie Mvrdv in Milaan


Spectaculaire installatie Mvrdv in Milaan
18-04-2018 14:05

Mvrdv onthult een installatie voor Bvlgari die de creatieve geest van het luxe merk viert tijdens de Milan Design Week 2018. Mvrdv werkte samen met Bvlgari aan een installatie voor de Milan Design Week 2018 in het Brera Design District waarin de creatieve geest van het gerenommeerde Italiaanse merk wordt gevierd. In verschillende driedimensionele ruimtes ontworpen door Mvrdv, Iván Navarro & Courtney Smith en Storage Associati, worden drie belangrijke elementen in de ontwerpen van het merk geïnterpreteerd: materiaal, modulariteit en kleur. De installatie is te zien tot 22 april 2018.



Bvlgari combineert regelmatig materialen uit verschillende vakgebieden, zoals bijvoorbeeld materialen geïnspireerd door industrieel designn. Als pioniers in het mengen van innovatieve en zeer kostbare materialen, uitvinders van modulariteit in prêt-à-porter sieraden en meesters in kleur, dagen Bvlgari met hun ontwerpen steeds de traditionele regels van ontwerp en esthetiek uit. De installatie van Mvrdv is onderdeel van een labyrint waarbij bezoekers verwelkomd worden in een abstract universum waar je gedwongen worden alles wat je weet achter je te laten. Zo kan je de essentie van Bvlgari’s kunst en design beter vatten: de regels deconstrueren om ze daarna opnieuw uit te vinden.

"Met deze installatie wilden we de kleuren, materialen en inventiviteit van Bvlgari als een wereldberoemd merk vastleggen", zegt Jacob van Rijs, medeoprichter van Mvrdv. "Door het tijdloze patroon van de Serpenti juwelen in een ruimte te veranderen, worden juwelen architectuur. Je betreedt de Serpenti! "



De installatie van Mvrdv transformeert de iconische armband uit de Serpenti collectie van Bvlgari in een ruimtelijke ervaring: een boog opgebouwd uit schalen gecombineerd met spiegels zorgt voor een caleidoscoopeffect waarbij de bezoeker geïntroduceerd wordt aan de rijke wereld van kostbare en onconventionele materialen. Iedere schaal is ingevuld met een ander materiaal van Bvlgari's repertoire voor juwelen en architecturale ruimtes waardoor oneindige combinaties zichtbaar worden. Op dezelfde manier combineert Bvlgari regelmatig materialen uit verschillende vakgebieden in hun ontwerpen, voornamelijk geïnspireerd door industrieel design.

De showcase van de Milan Design Week vindt plaats in het Brera Design District als onderdeel van Fuorisalone in Milaan, in Via delle Erbe, 2, 20121 Milano MI, Italia tot 22 april 2018.

www.mvrdv.com

 

Deel op Social Media




<< April 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >