Titel 'interieurarchitect' blijft


Titel 'interieurarchitect' blijft
23-02-2018 8:30

Het ministerie van OCW heeft gisteren laten weten dat de titelbescherming voor interieurarchitecten gehandhaafd blijft. Met deze beslissing komt een eind aan een aantal onzekere jaren voor interieurarchitecten. 

De bni heeft zich de afgelopen jaren, samen met de BNA en BNO, ingezet voor behoud van titelbescherming. "De belangrijkste reden is dat de interieurarchitect een publiek belang dient dat uitstijgt boven het directe belang van de opdrachtgever en bijdraagt aan de hoge eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving", aldus de branchevereniging.

In de beslissing van de minister wordt hieraan gerefereerd, evenals aan onderzoeken en adviezen die gedaan zijn en waarin tevens werd gepleit voor behoud van de titel. "In het besluit wordt nog vermeld dat de discipline interieurarchitectuur momenteel geen universitaire mastertrack kent, maar dat daar vanuit de beroepsgroep al langere tijd voor wordt gepleit. De minister ziet initiatieven hiervoor met belangstelling tegemoet. bni is ook hierover verheugd en gaat zich verder inzetten om ook in de toekomst voor interieurarchitecten een vakbekwame beroepsuitoefening te waarborgen."

In Nederland is de titel interieurarchitect sinds 1987 beschermd. Alleen ontwerpers die voldoen aan de wettelijk vastgelegde opleidings- en ervaringseisen mogen zich inschrijven in het architectenregister en zich interieurarchitect noemen. In 2014 is de titel van interieurarchitect op een lijst met andere titels terecht gekomen, die wegens een Europese dienstenrichtlijn was gemaakt. Het uiteindelijk doel was om in heel Europa de eisen aan bepaalde gereglementeerde beroepen te vereenvoudigen en waar mogelijk af te schaffen. 

www.bni.nl

 


Deel op Social Media
<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >