Videoverslag 'Architect van de toekomst'


Videoverslag 'Architect van de toekomst'
14-02-2018 8:30

Vorige week (8 februari) hield de BNA samen met Pakhuis de Zwijger een avond over de architect van de toekomst. Het programma was geïnspireerd op de BNA Toekomstscenario’s. Vier architecten (ArchiBot, ArchiPreneur, TechArchitect, ArchiNet) hielden een presentatie. Hieronder het door BNA gepubliceerde videoverslag.

Er wordt van allerlei interessants gezegd tijdens de bijeenkomst. De meest opmerkelijke opmerking kwam wellicht van Tim van der Grinten van Enversed. Op de vraag van de moderator van welke technologische ontwikkeling de verschillende sprekers echt zeker zijn antwoordde Van der Grinten dat hij hoopt dat er over een aantal jaren minder regelgeving is. "Je ziet dat een land als China eigenlijk veel gavere of betere dingen zou kunnen doen doen dan wij omdat wij in onze oude democratie vastzitten."

Het opmerkelijke was niet zozeer dat Van der Grinten een partijdictatuur zoals in China klaarblijkelijk verkiest boven een parlementaire democratie - architecten hebben in het verleden immers wel vaker een ongezonde voorkeur voor totalitaire systemen te zien gegeven - maar dat geen van de andere sprekers onliddelijk kanttekeningen plaatste bij deze toch vrij verregaande uitspraak. Sterker nog, de BNA-voorzitter viel Van der Grinten even later bij met zijn opmerking dat blochchain-technologie wellicht zou kunnen helpen bij het realiseren van het streven de democratische gelegitimeerde regelgeving de nek om te draaien 

Gelukkig kwam er later op de avond vanuit de zaal toch nog een vraag wat Van der Grinten nu eigenlijk bedoelde met zijn opmerking. Uit deze vraag, en uit de bijdrage van anderen aan de interessante avond, kwam helder naar voren dat architectuur volgens velen eerst en vooral gericht moet zijn op het realiseren van leefomgevingen voor de mens, en niet op het rucksichtlos doorvoeren van technologisch-totalitaire hersenspinsels.

www.bna.nl


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >