Winy Maas opent Gevel


Winy Maas opent Gevel
10-01-2018 13:31

Architect Winy Maas opent op dinsdag 23 januari de vakbeurs Gevel 2018 met de keynote ‘De Gevel Verdwijnt!’. Aan de hand van actuele projecten binnen het architectenbureau Mvrdv en het kennisinstituut The Why Factory (TWF, TU Delft) laat Maas zien hoe de gevel door toevoeging van functionaliteit aan zichtbaarheid verliest.

"Gevels zullen hun traditionele verschijningsvorm verliezen", vertelt Maas in een exclusief interview voor Gevel 2018. "We zien daarin drie ontwikkelingen. Ten eerste zal de zoektocht naar transparantie resulteren in volledig glazen gevels met geïntegreerde functies en sensoren, waarmee aspecten als lichtinval, doorzicht en klimatisering door de gebruikers van de gebouwen zijn te reguleren."

De tweede ontwikkeling heeft te maken met de vergroening van de stedelijke omgeving. "We zijn bezig met een onderzoek naar levend groen in het interieur én het volledige exterieur - dak, gevel en openbare ruimte. Als derde onderwerp wil ik graag het Barbapapahuis opvoeren: een gebouw dat zich flexibel voegt naar de wensen van de gebruikers, inclusief een adaptieve, beweegbare en multifunctionele gevel."

Het lijkt science fiction, maar deze ontwikkelingen gaan ontzettend snel, voorspelt Maas. Projecten in Bordeaux en Parijs krijgen al een customized, respectievelijk volledig transparante gevel. De Floriade 2022 in Almere - waarvoor MVRDV het masterplan ontwerpt - zal volledig worden gehuld in een tapijt van groeiend en bloeiend groen. "Al deze ontwikkelingen hebben ontzettend veel denkkracht nodig", stelt Maas. "Tijdens een evenement als Gevel zijn er veel ideeën, ervaring en kennis op één plek: de energie van zo’n bijeenkomst is heel belangrijk om dit soort ontwikkelingen en de techniek verder te brengen."

Gevel 2018 wordt gehouden van 23 tot en met 25 januari in Rotterdam Ahoy. Maas opent de beurs op dinsdag 23 januari om 11:00 uur in de Arena op de beursvloer. 

www.gevel-online.nl 


Deel op Social Media
<< January 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >