Dutch Design Week in volle gang


Dutch Design Week in volle gang
23-10-2017 8:30

Op naar Eindhoven (als u daar al niet bent). Want de Dutch design Week is in volle gang. Ruim 2500 nationale en internationale ontwerpers delen tijdens deze zestiende editie hun projecten en ideeën, die volgens de organisatie 'de wereld net iets beter, slimmer, handiger en mooier maken'.

Het omvangrijke programma speelt zich af op 110 locaties. Er is werkelijk van alles te zien. het en der steken kantoorinrichters en aanverwante partijen de kop op. Voorts Tijdens zijn de finalisten van de jaarlijkse Dutch Design Awards te zien in een overzichtstentoonstelling in VEEM. Op zaterdag 28 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een avondvullende show in de Effenaar.

Ook 'de architectuur'  is natuurlijk goed vertegenwoordigd. Winy Maas, één van de oprichters van architectenbureau MVRDV, vertegenwoordigt deze editie van Dutch Design Week de vernieuwing binnen design. Als ambassadeur van DDW presenteert hij (W)EGO, een grote installatie op de Eindhovense Markt met negen, flexibele kamers. In dit onderzoeksplatform van The Why Factory zijn stadswoningen van de toekomst te zien die zich aanpassen aan de behoefte van de gebruiker.

Als ambassadeur van DDW 2017 toont Atelier NL het project To See the World in a Grain of Sand op twee locaties: in hun eigen atelier in de Bergmannkerk (Hallenweg) en in VEEM (Strijp-S). Bovendien presenteert Atelier NL een symposium over het onderwerp The Abundance and Scarcity of Sand op vrijdag 27 oktober.

Good Design for a Bad World is een nieuw platform gelanceerd door Dezeen en DDW, dat onderzoekt hoe designers belangrijke mondiale kwesties aanpakken. DDW ambassadeur Marcus Fairs organiseert vijf panelgesprekken tijdens het eerste DDW-weekend in het People’s Pavilion; over klimaatverandering, vluchtelingen, terrorisme, vervuiling en politiek, en het verschil dat design daarin kan maken.

De jonge garde designers heeft revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen de wereld mooier, beter en gemakkelijker maken. In de Toekomstbouwers zet de VPRO deze jonge denkers en makers in de schijnwerpers. Het werk van deze jonge DDW deelnemers wordt in vier afleveringen uitgelicht. In de finale-aflevering op zaterdag 28 oktober wint één van de finalisten het VPRO Toekomst Bouwdepot van 10.000 euro.

www.ddw.nl

 

Deel op Social Media<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >