OVG verkoopt aanstaand Valley-gebouw op Zuidas


OVG verkoopt aanstaand Valley-gebouw op Zuidas
06-09-2017 13:30

OVG Real Estate, die medio augustus is gestart met de realisatie van Valley, heeft de verkoop van het gebouw aan RJB Group of Companies bezegeld. De komst van Valley kenmerkt de ontwikkeling van het nieuwe imago van de Zuidas, die de Gemeente Amsterdam aan het verbeteren is met multifunctionele bestemmingen en publieke ruimtes. Zo wordt Valley een mixed-use gebouw met woningen, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen.

Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau MVRDV. De prijswinnende architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat een vernieuwend en natuurlijk karakter heeft. Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt, dat doet denken aan een vallei. Internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf heeft het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen gemaakt. In lijn met het ontwerp, staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimtes zullen dwars door en over het gebouw lopen. 

Jan Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Nederland: “Dit project laat precies zien hoe wij met vastgoed niet alleen duurzame en gezonde projecten ontwikkelen, maar ook een stadsdeel kunnen vernieuwen en aantrekkelijker kunnen maken. Het is een bijzonder project, omdat we met het realiseren van Valley lokaal een bijdrage kunnen leveren én een uniek ontwerp van Winy Maas mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten. We zijn blij dat we met de verkoop van Valley de portfolio van RJB verrijken en kijken terug op een plezierige samenwerking.” 

RJB Group of Companies, een private vastgoedconcern opgericht door Ronny Rosenbaum, voegt Valley aan hun A-1 portfolio toe. David Beesemer, verantwoordelijk lid van de Directie van RJB Group of Companies: “Het duurzame en innovatieve karakter maakt Valley een waardevolle toevoeging. Deze belegging voor de lange termijn past perfect in ons recent ingezette diversificatiebeleid. We zijn trots op dit specifieke project gezien de impact die het zal hebben op de omgeving en kijken uit naar een succesvolle realisatie.”

David van Traa, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: “Valley is een unieke plek in Zuidas; een symbool voor de transformatie die de Zuidas ondergaat naar veel meer multifunctionaliteit waarbij de functies wonen, werken en voorzieningen binnen één gebouw onlosmakelijk met elkaar verbonden en vermengd zijn.”

De totale oppervlakte van Valley is circa 75.000 vierkante meter bvo met een maximale hoogte van ongeveer 100 meter voor de hoogste toren van het gebouw. Voor wat betreft het residentiële gedeelte gaat het om 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 vierkante meter, die allen voor verhuur bestemd zijn.
De eindgebruikers van de kantoorruimtes en parkeergarage zijn voor een groot deel al vastgelegd. Het project is gelegen aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO en naast Sportpark Goed Genoeg (AFC). De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats. De realisatie is in handen van Volker-Wessels-ondernemingen, G&S Bouw en Boele & van Eesteren.

www.ovgrealestate.nl


Deel op Social Media<< September 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >