Winy Maas supervisor in Eindhoven


Winy Maas supervisor in Eindhoven
21-07-2017 8:30

De gemeente Eindhoven heeft stedenbouwkundige en architect Winy Maas benoemd tot supervisor binnenstad. Hij gaat adviseren over alle grote ruimtelijke plannen in de binnenstad en de samenhang daartussen. Dat gaat over architectuur, stedenbouw en de openbare ruimte. Met het aanstellen van de supervisor wil Eindhoven een kwaliteitsslag maken naar een aangenaam verblijfsklimaat met allure. 

De afgelopen jaren ontwikkelden de High Tech Campus en de campus van de TUe zich tot aansprekende gebieden om te werken en te verblijven. Net als het oude Philips-terrein Strijp-S. In vergelijking daarmee bleef het Eindhovense stadscentrum bij die ontwikkelingen en de economische groeispurt van de regio een beetje achter. Afgezien van het TUe-terrein verdween eigenlijk hightech-bedrijvigheid die het gezicht van de stad bepaalt naar de randen van de stad. Dat Eindhoven één van de internationale high tech hotspots is in de wereld, is voor bewoners en bezoekers in de binnenstad niet echt merkbaar.

De gemeente wil de binnenstad ontwikkelen tot een centrum dat de concurrentie aan kan met andere attractieve centra in de wereld. Uiteraard met een eigen identiteit, passend bij de schaal van de stad. Een manier om dat te bereiken is het verder verdichten (via hoogbouw, transformatie en bijvoorbeeld de aanleg van binnenhoven) en veraangenamen van de binnenstad voor iedereen: Eindhovenaren, bezoekers en mensen die er werken. Meer groen en water, meer levendigheid, meer mogelijkheden voor ontmoeting en meer beleving.

De opdracht aan de supervisor is samenhang te brengen in de ruimtelijke plannen en projecten die daarvoor moeten zorgen. De uitdaging is om iedereen in de stad hierbij te betrekken. De binnenstad is van iedereen en iedereen mag over deze opgave meepraten. De supervisor zal dus niet achter een bureau gaan zitten om plannen te maken. Hij zal het debat aangaan met de stad en de samenwerking zoeken met iedereen die mee wil denken en doen. Samen moet er dan draagvlak ontstaan voor de manier waarop de binnenstad verder kan worden ontwikkeld. De start van dit proces vindt plaats tijdens de Dutch Design Week.

Wilbert Seuren, wethouder ruimtelijke ordening en financiën: “We zijn trots dat Winy Maas met zijn internationale ervaring bereid is om die rol van supervisor te vervullen. Wij denken dat hij bij uitstek in staat is om mee te denken over hoe we onze binnenstad zo aantrekkelijk en functioneel mogelijk kunnen maken.”
Winy Maas ziet de opdracht als een aantrekkelijke uitdaging: “Het centrum van Eindhoven lijkt van niemand te zijn, terwijl Eindhoven als het gaat om high tech en design een heel sterk profiel heeft. In andere steden bepaalt het centrum juist vaak de identiteit. Ik wil kijken hoe we dat in Eindhoven ook terug kunnen laten komen. En er is ruimte!”

www.mvrdv.nl
 

Deel op Social Media<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >