'Schaf titel interieurarchitect niet af'


'Schaf titel interieurarchitect niet af'
08-07-2017 8:30

Het is niet raadzaam de titelbescherming van interieurarchitecten af te schaffen. Tot die conclusie komt het College van Rijksadviseurs (CRa) in een advies dat is uitgebracht aan de ministers van EZ, OCW en BZK. Dat meldt de bereopsvereniging BNl.

Aanleiding voor het advies is het Nationaal Actieplan gereglementeerde beroepen, dat de minister van Economische Zaken in 2015 aan de Tweede Kamer aanbood. Hierin werd de vraag gesteld of de titelbescherming van interieurarchitecten “nog passend is”.

Het college acht afschaffing van de titelbescherming om een aantal redenen ongewenst. Ten eerste omdat interieurarchitectuur een vak op zich is. Titelbescherming maakt de buitenwereld duidelijk dat het om een zelfstandige discipline gaat, waarvoor een gespecialiseerde opleiding en beroepservaring noodzakelijk zijn. Ten tweede wist de commissie op het publieke belang van de interieurarchitectuur. Het interieur van kantoren, fabrieken en openbare gebouwen is voor veel burgers de omgeving waarin ze een groot deel van hun tijd doorbrengen. Aan de inrichting van die ruimten moet daarom hoge eisen worden gesteld. 

In de derde plaats zou intrekken van de titelbescherming volgens de commissie de verbinding met de beschermde zusterdisciplines (bouwkundige architectuur, tuin- en landschapsarchitectuur en stedenbouw) onherstelbaar beschadigen. En ten vierde zou een dergelijke stap een abrupte breuk zijn met het beleid dat in enkele decennia tot stand is gekomen, met schadelijke gevolgen voor het beroep zelf, de kennis die op dit gebied is verzameld en de gecreëerde opleidingsstructuur.

www.bni.nl
 

Deel op Social Media<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >