Finalisten Young Designers Award bekend


Finalisten Young Designers Award bekend
27-06-2017 13:30

Op basis van een combinatie van maatschappelijke betrokkenheid, onderzoekende houding, soms speculatieve ontwerpen, visuele kracht en zichtbaar plezier zijn Super Local, Das Leben am Haverkamp en Frank Kolkman gekozen tot de finalisten van de Young Designer Award van de Dutch Design Awards 2017.

Zij zijn uitverkoren uit de totaal 73 inzendingen. Hun werk is samen met het werk van alle finalisten te zien in de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 oktober). De winnaars worden op 28 oktober bekendgemaakt tijdens de Awards Show.

De finalisten van de Young Designer Award zijn door een selectiecommissie van professionals beoordeeld op hun gehele portfolio en toonden dit jaar opnieuw een brede opvatting over wat design inhoudt en kan betekenen. Zij spelen met bekende thema’s zoals de verhouding tussen maatschappelijke meerwaarde en praktische functionaliteit en wat dit betekent voor de rol van ontwerper. De resultaten zijn realistische oplossingen en ambachtelijk vervaardigde producten, al dan niet in verrassende co-creatieve concepten.

De selectiecommissie was zeer uitgesproken over de inzendingen en finalisten: “Het actief samenwerken tussen jonge ontwerpers onderling en met andere disciplines, gebruikersgroepen en wetenschap zet goed door: een positieve ontwikkeling. Tegelijkertijd is het met name de aansluiting tussen de jonge ontwerpers en de industrie die moet leiden tot nieuwe productie-, financierings- of sociaal-maatschappelijke modellen en daar in zijn nog stappen te zetten. Bovendien wordt het potentieel van digitale en technologische domeinen nog niet optimaal benut. De bevlogenheid en liefde voor het proces spatten van de finalisten af: een houding die zich vertaalt in sterke onderzoeken, ontwerpen en producten.” 

www.dutchdesignawards.nl
 

Deel op Social Media<< June 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >