Brusselse designmanifestatie op stapel


Brusselse designmanifestatie op stapel
21-06-2017 8:30

Vergis u niet: het is sneller september dan u denkt. U bent nu wellicht meer met uw hoofd bij al dan niet zonnige vakantioebestemmingen. Maar 'time flies when you're having fun'. Voor u het weet klopt het najaar alweer op de deur. Gelukkig is er dan ook genoeg te beleven. Bijvoorbeeld in Brussel, waar in september de manifestatie Brussels Design September wordt gehouden.

"Brussels Design September is the place to be voor liefhebbers van design en bundelt meer dan honderd culturele en commerciële evenementen in Brussel", aldus de organisatie van het evenement. "Een maand lang wordt de stad omgetoverd tot een platform voor ontmoetingen met tal van Belgische en internationale designers."

Het aanbod van Brussels Design September bestaat uit een waaier aan tentoonstellingen, conferenties, een Arts & Crafts parcours, Commerce Design Brussels en de Brussels Design Market. "Allemaal plaatsen voor dialoog en ontmoetingen tussen designers, architecten en designliefhebbers. Een heus stadsparcours waarop je allerhande winkels, pop-up stores, galeries en culturele ruimtes kan ontdekken."

Het programma staat in het teken van de nieuwste trends in de Belgische en de internationale designwereld. Trouw aan de multidisciplinaire geest van het evenement gaat er ook speciale aandacht naar de verschillende bewegingen, invloeden, referenties en ambachten die een rol spelen in het design van vandaag.

Tijdens de designmanifestatie zijn er onder meer tentoonstellingen van erkende designers in iconische plaatsen in de stad zoals het Horta Huis, Bozar en MAD Brussels (zie foto). Voor het eerst palmt Design September de openbare ruimte in het stadscentrum in. "Een kunstwerk van Julien De Smedt in samenwerking met Emeco en zijn iconische stoelen palmen de Katruizenwijk in. U kan eveneens een lichtinstallatie ontdekken van het Belgische bureau ACTLD."

De zogenoemde Brussels Design Market benadrukt het imago van Brussel, stad van de vintage: een vintage parcours in de stad, een tentoonstelling rond keramiek in Tour & Taxis en nog heel wat andere events vieren de vijftiende verjaardag van Brussels Design Market, tegenwoordig de grootste vintage markt in Europa.
"Design van morgen en haar productie staan centraal in het parcours van Fablabs waar we 100% made in Brussels producten belichten. Een tentoonstelling in BIP stelt die verschillende producten voor." En het parcours Arts&Crafts plaats volgens de organisatie van het evenement juwelen in de spotlights. Ateliers en juweelontwerpers krijgen een ereplaats.

www.caracascom.com
 

Deel op Social Media<< June 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >