'Materia opent ogen voor nieuwe wereld'


'Materia opent ogen voor nieuwe wereld'
17-01-2017 8:30

Ontwerpers, architecten en andere liefhebbers van materiaalinnovatie opgelet. Van 6 tot en met 10 februari tovert Materia de Jaarbeurs Utrecht weer om in een inspirerende wereld van innovatieve en vernieuwende materialen. Tijdens Material Xperience 2017, kunnen architecten en andere creatieve professionals hun hart ophalen aan de nieuwste technieken, toepassingen en materialen waarmee ze de gebouwen van de toekomst kunnen ontwerpen.

"Met deze twaalfde editie van het jaarlijkse materiaalevenement opent Material Xperience de ogen voor een nieuwe wereld", aldus de organisatie van het evenement. "Zo vindt de bezoeker super isolatie van zeewier, energieopwekkende glazen bouwstenen, onverwoestbare coating, 3D-geprinte keramische gevels. En dit alles onder het motto: ontwerpers te inspireren de wereld een stukje slimmer, efficiënter en duurzamer te maken."

Eén van de grote publiekstrekkers is de onafhankelijke Materia-tentoonstelling. Hierin worden de meest vernieuwende en opzienbarende materialen uit de Materia-collectie die het afgelopen jaar door de Materia-redactie zijn gescout, tentoongesteld. "Aangevuld met levensgrote expositiestukken kan de bezoeker zich vergapen aan alles wat nieuw en ‘anders-dan-anders’ is. Zo toont Materia een mock-up van de inmiddels wereldberoemde glazen gevel van de winkel van Chanel in de P.C. Hooftstraat, Amsterdam. Andere expositiestukken zijn bijvoorbeeld 3D-geprinte metalen knooppunten en 3D-geprinte keramische stenen, organische formfabric elementen van beton met textiel als wapening, multifunctionele transparante zonnepanelen, transparant maar tóch isolerend beton en nog 15 andere expositiestukken."

Een groot aantal bekende merken introduceert op Material Xperience hun nieuwe materiaalinnovaties aan het grote publiek. Zo introduceert Sto Isoned haar nieuwe productprogramma ‘StoBrick Custom’, wordt de nieuwe ‘Wineo 1000’ vloercollectie geïntroduceerd, lanceert Bruynzeel Multipanel haar nieuwe akoestische panelen ‘Type R’ en introduceert Brinkman Baksteencentrum haar nieuwe gevelsteen genaamd ClickBrick Binair. "In totaal exposeren meer dan honderd toonaangevende materiaalfabrikanten hun noviteiten: het ‘nieuwste van het nieuwste’ is dus wat de bezoeker letterlijk vindt tijdens een bezoek aan Material Xperience 2017."

Voorts is er een sprekersprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts hun kennis en ervaring delen. "Ook deze editie wordt de bezoeker getrakteerd op grote namen, zoals Raffaello Galiotto, Gregor Zimmermann en Rob Nijsse. Nieuw dit jaar is de interactieve Materia Quiz, waarin op een vernieuwende manier kennis wordt gedeeld en de inhoudelijke discussie wordt getriggerd."

Material Xperience 2017 vindt plaats van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari in Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig met de Bouwbeurs.

www.materialxperience.nl

Deel op Social Media
<< January 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >