MVRDV verhuisd


MVRDV verhuisd
25-07-2016 15:45

MVRDV is verhuisd naar een nieuwe locatie in het centrum van Rotterdam. Met de verhuizing is een nieuw tijdperk aangebroken voor het groeiende architectenbureau dat inmiddels 140 medewerkers telt.

Het nieuwe thuis bevind zich in het monumentale Industriegebouw, gevestigd in het centrum van Rotterdam vlakbij de door MVRDV zelf ontworpen Markthal. Het ‘MVRDV House’ biedt nieuwe en uitgebreidere faciliteiten voor het bureau en is volledig naar stijl van de eigen visie ingericht.

Het doel bij de renovatie van het naoorlogse industriële pand van 2400 vierkante meter en honderdvijftig werkplekken was om de visie en bedrijfscultuur van MVRDV zoveel mogelijk te integreren in het nieuwe interieur. De manier waarop het oude kantoor werd gebruikt is als voorbeeld genomen voor hoe de inrichting van het nieuwe kantoor er uit moest komen te zien. De nieuwe ruimtes  zijn functioneel, inspirerend en komen tegemoet aan de behoeftes van het bureau.

"De groeiende MVRDV familie had een nieuw thuis nodig en dat is precies wat we hebben geprobeerd te vangen in dit kantoor. Alles wat een huis nodig heeft zoals een woonkamer, eetkamer en een bank waar iedereen bij elkaar kan zitten hebben we meegenomen in ons ontwerp”, vertelt Jacob van Rijs, medeoprichter van MVRDV. “Dit was ook een kans om te laten zien hoe we werken en functioneren als bureau. We hebben op maat gemaakte kamers die onze werkmethoden stimuleren. Het zijn efficiënte ruimtes die onze manier van samenwerken aanmoedigen met oog op nog betere uitkomsten.”

Het Industriegebouw is een community van creatieve, technische en zelfstandige ondernemers. Bedrijven van klein tot groot bevinden zich op de verschillende verdiepingen van het gebouw. “Het voelt goed om deel uit te maken van deze community en het gebouw zelf”, vertelt Jacob van Rijs. “We zijn nu onderdeel van een toekomstgericht kantoorgebouw waar groei, flexibiliteit en samenwerking met andere ondernemers mogelijk is. Precies zoals de oorspronkelijke architect het in de jaren 40 bedoeld heeft”. 

In 1952 leverde Hugh Maaskant het Industriegebouw op. Deze architect is onder meer bekend van het Groot Handelsgebouw waar MVRDV onlangs haar tijdelijke project De Trap Naar Kriterion tegenaan plaatste. Daarnaast ontwierp Maaskant onder meer het Hilton Hotel en de Euromast in Rotterdam en de pier van Scheveningen.

www.mvrdv.nl

Deel op Social Media<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >