Onderzoekers pleiten voor behoud titelbescherming interieurarchitect


Onderzoekers pleiten voor behoud titelbescherming interieurarchitect
08-07-2016 15:16

Afgelopen woensdag 6 juli verscheen het rapport Van binnen naar buiten. Een onderzoek naar de rol van de wettelijke titelbescherming voor interieurarchitecten. Hierin pleiten de auteurs, dr. Barbara Heebels en prof. dr. Robert Kloosterman van de Universiteit van Amsterdam (UvA), om de wettelijke titelbescherming van interieurarchitecten overeind te houden

Het rapport is gemaakt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Atelier Rijksbouwmeester, en wordt overhandigd aan Hermineke van Bockxmeer, directeur Media en Creatieve Industrie bij OCW en Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Heebels en Kloosterman zijn verbonden aan het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) en het Centre for Urban Studies van de UvA.

De wettelijke titelbescherming van interieurarchitecten handhaven heeft vooral voordelen, stellen de onderzoekers. Het verschaft een kwaliteitsgarantie die de markt transparanter maakt en zo marktwerking bevordert. Titelbescherming draagt daarnaast bij aan een gedegen verankering van interieurarchitectuur – samen met architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur – in het bredere veld van de (ruimtelijke) ontwerpdisciplines. Dat bredere veld omvat het onderwijs (hbo en academisch, inclusief de verplichte beroepservaringsperiode), maar ook de beroepsorganisaties, de afnemers en intermediaire organisaties.

De institutionele verankering met de wettelijke titelbescherming als sluitstuk maakt het gemakkelijker om een gerichte versterking van de kennisbasis van de discipline interieurarchitectuur te organiseren. Juist nu de samenleving voor belangrijke vraagstukken staat met betrekking tot de gebouwde omgeving – zoals functieverandering van voormalige bedrijfspanden, het duurzamer maken van gebouwen qua materialen en energieverbruik, maar ook het vergroten van de levensbestendigheid van woningen – is het versterken van die kennisbasis belangrijk.

www.bni.nl

Deel op Social Media<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >