Twee prijzen voor Kossmann.dejong


Twee prijzen voor Kossmann.dejong
12-04-2016 8:30

De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) heeft afgelopen zaterdag in het Spaanse San Sebastián twee projecten van Kossmann.dejong onderscheiden: zowel Micropia - s’werelds eerste microbenmuseum, als het Nationaal Militair Museum is in de prijzen gevallen.  

Micropia is bekroond met de Kenneth Hudson Award, de prijs voor het meest innovatieve, baanbrekende museum van Europa. De jury over Micropia: “Dit unieke, originele museum maakt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar in een aantrekkelijke tentoonstelling. Via speciaal ontwikkelde, nieuwe technieken en zorgvuldig ontworpen educatieve elementen wordt informatie op een luchtige en effectieve manier overgebracht op een breed publiek. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau.” 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg heeft tijdens de EMYA uitreiking een eervolle vermelding ontvangen. De jury is onder de indruk van de manier waarop het NMM geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert. "Deze presentatie overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier”, aldus het juryrapport.

www.kossmanndejong.nl

Deel op Social Media 

 

<< April 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >