Prijs voor zonwerend glas Markthal


Prijs voor zonwerend glas Markthal
12-02-2016 8:30

Met Guardian SunGuard beklede Markthal sleepte recntelijk de Rotterdam Architectuurprijs in de wacht. dat meldt de fabrikant van de zonwerende glas-oplossing. "De spectaculaire gewelfde Markthal van Rotterdam maakt duidelijk indruk op meer mensen dan alleen zijn bezoekers. Het 1.00.000 vierkante meter grote, voor gemengd gebruik bestemde gebouw sleepte onlangs de prestigieuze Rotterdam Architectuurprijs in de wacht."

De buitenmantel van het gebouw dat werd ontworpen door het Nederlandse architectenbureau MVRDV, bevat 10.000 vierkante meter Guardian SunGuard SuperNeutral 70/41- en Guardian ExtraClear-glas. "Dit is zowel voor de ramen van de appartementen als elders gebruikt. Het Duitse bedrijf Hero-Glas Veredelungs fabriceerde alle isolerende beglazingen en het Nederlandse glasbedrijf AKS Bouw stond in voor de gevel."

MVRDV's eigen website spreekt van 'een veilig, overdekt plein dat zich bevindt onder een boog, ontworpen als een omkering van een typisch marktplein en zijn omringende gebouwen'. "Overdag doet het gebouw dienst als centrale markthal, na sluitingstijd wordt het een enorme, overdekte, goed verlichte publieke ruimte, die levendig blijft dankzij de restaurants op de eerste verdieping."

De prijs zelf wordt georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam, dat zegt als doel te hebben de architectuurstandaard in de stad te verhogen en een identiteit te creëren voor Rotterdam. Dit wil het bereiken door de samenhang van het stedelijk weefsel en de levendigheid van de stad onder de aandacht te brengen. Op MVRDV's website wordt het commentaar van de jury geciteerd, die stelt dat de Markthal een grote bijdrage levert aan de huisvesting in Rotterdam en individuen in staat stelt 'zich te vestigen in een feestelijke, multifunctionele ruimte met een marktfunctie, winkels en restaurants, en niet op de laatste plaats een onmiskenbare iconische uitstraling. Het is een aanwinst voor de stad.'

Het gebouw werd opgetrokken voor projectontwikkelaar Provast Nederland en vormt een volledig geïntegreerde, duurzame combinatie van voeding, ontspanning, leven en parkeren in het Laurenskwartier, het nieuwe hart van de binnenstad en het oorspronkelijke vooroorlogse centrum van Rotterdam.

Guardian SunGuard SN 70/41-glas biedt volgens de fabrikant een hoge lichttransmissie in combinatie met lage zontoetreding. "De multifunctionele coating vermindert de behoefte aan kunstlicht en biedt een uitstekende bescherming tegen de zon, gecombineerd met een voortreffelijke thermische isolatie."

www.eu.en.sunguardglass.com

Deel op Social Media 

<< February 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >