DDW succesvol afgesloten


DDW succesvol afgesloten
26-10-2015 8:00

Dutch Design Week (DDW) kijkt terug op een geslaagde veertiende editie. 9 dagen lang presenteerde het evenement op bijna 100 locaties experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2.500 designers. Het evenement trok naar schatting een recordaantal van meer dan 275.000 bezoekers.

Onder de vlag van het thema ‘What if…’, de vraag waarmee elke ontwerper en alle vernieuwing begint, toonde DDW werk van gerenommeerde ontwerpers, maar bood per traditie ook veel ruimte voor jong talent en het experiment. Extra aandacht ging dit jaar uit naar de toekomstdenkers, dromers, veranderaars en hun innovaties. Goede voorbeelden hiervan waren ‘Chilling in a Box’ van BioArt Laboratories, ‘Playing Life exhibition’ van Transnatural Art & Design en de expositie ‘It’s Your World’, waarin ontwerpers aan de hand van alledaagse en minder alledaagse vraagstukken (afval, gezondheid, industrie) vooruitblikten op wat design voor ons allemaal en de wereld van morgen kan betekenen.

Een waardevolle toevoeging aan de week was volgens de organisatie van het evenement de nieuwe locatie Veemgebouw, waarin Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een goed beeld gaf van de nieuwe generatie (digitale) vormgevers en architecten met de sterk inhoudelijke expositie ‘In No Particular Order’. Andere hoogtepunten waren ‘Age of Wonderland’ van Baltan Laboratories & Hivos, ‘De Allegorie van het Zuiden’ van Aart van Asseldonk in de Paterskerk, ‘London Calling’ in het Stroomhuis (met werk van onder meer Lucas & Lucas, Maarten Baas, Kiki van Eijk & Joost van Bleiswijk), OXI op Sectie-C (door Justine Kontou, Tessa Koot en Club-C), ‘Fontys Factory CANCER’ bij het Temporary Art Centre (TAC) en ‘Dutch Invertuals presents NO STATIC’ van curator Wendy Plomp.

Mede dankzij de aandacht van een groot aantal professionals uit de designwereld, het bedrijfsleven en de mediapartners bewees DDW zijn functie als internationaal podium voor design. Tijdens het uitgebreide programma van onder meer lezingen, seminars, workshops, netwerkbijeenkomsten en talkshows werden persoonlijke contacten en inhoudelijke verbindingen voor de toekomst gelegd tussen bedrijfsleven, maakindustrie, kennisinstellingen en overheden. Sprekende voorbeelden daarvan zijn het project ‘Bottle-up’ (onderzoek van zes ontwerpers naar oplossingen voor het glasafvalprobleem op het eiland Zanzibar) en de ‘CoLab: Toon® Design Challenge’ van Eneco (over energieverbruik en de slimme thermostaat). Andere ontwerpwedstrijden, zoals de Volvo Design Challenge (winnaar Lilian van Daal) en Pastoe Design Contest (winnaar Marjan van Aubel) zette nieuw talent in de spotlights. Zo ook hoofdsponsor ABN AMRO, dat in samenwerking met ontwerpster Miriam van de Lubbe jong talent een speciale plek gunde in een van zijn Hotspots.

Op zaterdagavond 24 oktober werden de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. Tijdens de feestelijke awardshow in de Effenaar bleek Submarine Channel de grote winnaar. Het bureau won met de interactieve documentaire ‘Refugee Republic’in de categorie Communication en sleepte ook de Future Award (de prijs voor het meest belovende ontwerp voor de toekomst) in de wacht.De stimuleringsprijs voor jong talent (Young Designer Award) werd toegekend aan ontwerpster Teresa van Dongen.

De organisatie van DDW kijkt terug op een geslaagde veertiende editie. "Dankzij een recordaantal deelnemers, locaties en bezoekers manifesteerde Eindhoven zich opnieuw negen dagen lang als middelpunt van design. De goede sfeer werd extra versterkt door een rijk gevuld en DDW Music met livemuziek op verschillende locaties verspreid door de stad."

www.ddw.nl

Deel op Social Media 

<< October 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >