Architectenbureaus nemen voorzichtig weer nieuwe medewerkers aan


Architectenbureaus nemen voorzichtig weer nieuwe medewerkers aan
01-10-2015 10:39

Het aantal medewerkers van architectenbureaus is in het tweede kwartaal van dit jaar gestegen naar ongeveer 6.800. Dat is een toename van 100 ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. Dit blijkt uit cijfers van het Pensioenfonds Architectenbureaus.

"Ondanks het goede nieuws, betekent dit ook nog een uitermate onvoorspelbare markt. Vast staat dat voldoende flexibiliteit belangrijk blijft voor de continuïteit. Architecten zijn vaak voorlopers van bredere ontwikkelingen in de bouw", aldus BNA-directeur Fred Schoorl. 

Architectenbureaus hebben nog steeds te maken met sterk wisselende werkvoorraden. Gemiddeld bedraagt deze in de eerste helft van 2015 ongeveer 4,3 maanden, een stijging van 0,8 maanden ten opzichte van het jaar ervoor. De stijging van het aantal nieuwe medewerkers komt volgens bureaus vooral door een toename van het aantal medewerkers voor bepaalde tijd. Vaste contracten worden maar beperkt aangegaan.

Bureaus werken vaker dan voorheen met tijdelijke en projectcontracten. Ook wordt meer samengewerkt met freelancers en detacheerders. Er komen hierdoor steeds meer verschillende arbeidsrelaties voor in de branche. Fred Schoorl: "De ‘nieuwe realiteit’ heeft ook grote gevolgen gehad voor de structuur van de arbeidsmarkt in de architectenbranche. Bureaus zijn gemiddeld kleiner geworden en het aantal ZZP’ers is toegenomen. Het vermogen van bureaus om flexibel in te spelen op de markt is essentieel. Daar willen we als BNA op inspelen met een eigentijdse cao en afspraken over goed opdrachtgeverschap richting ZZP’ers. We sluiten daarmee aan op de marktsituatie en tegelijkertijd vinden we een eigentijdse arbeidsmarkt van belang met voldoende zekerheden én flexibiliteit voor bureaus en hun vaste, tijdelijke en andere soorten medewerkers." 

 

http://www.sfa-architecten.nl/

 

Deel op Social Media

 

<< October 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >