Thema DDW: 'What if...'


Thema DDW: 'What if...'
24-07-2015 8:30

‘What if...’ is het thema vanDutch Design Week (DDW) 2015. De organisatie eert en benadrukt daarmee de verbeeldingskracht van ontwerpers. Hun beste antwoorden zijn tijdens de 14de editie (van 17 t/m 25 oktober) te zien in de vorm van concepten en producten, experimenten en cross-overs. De campagne ter ondersteuning van het thema wordt verzorgd in samenwerking met ontwerpbureau Fabrique. Vanaf deze week staan de eerste programmaonderdelen online.

DDW ziet ‘What if...’ als dé vraag waarmee creativiteit en vernieuwing begint. Ontwerpers realiseren de meest uiteenlopende vormen van innovatie door anders te kijken naar het bestaande, zich niet neer te leggen bij de status quo, en door steeds te zoeken naar alternatieve antwoorden en oplossingen.

Martijn Paulen, directeur DDW: "Het stellen van de juiste vragen is de motor van verbeeldingskracht. Designers denken na over hoe we straks leven en samenleven. Zij durven alles te bevragen, te dromen van een ander antwoord en dat vorm te geven. Zo leggen ze de basis voor innovaties van de toekomst."

De organisatie verwacht dit jaar 2.400 deelnemers, die verspreid over tachtig locaties hun nieuwste werk zullen presenteren. In september is het complete programma bekend; een preview staat inmiddels online. Tot de hoogtepunten behoren vaste waarden als de Graduation Show van Design Academy, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en de exposities in het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Guus Kusters en Maarten Kolk). Daaronder de Volvo Design Challenge, waarbij jonge ontwerpers (Borre Akkersdijk, Lilian van Daal, Brit van Nerven, Bob Schiller en Jólan van der Wiel) reageren op de snelle technologische ontwikkelingen van de auto en onze beleving ervan in de toekomst. Ook de expositie ‘Mind the Step’ (van de Technische Universiteiten Eindhoven, Delft en Twente) toont design en technologie van de toekomst.

Andere creatieve broedplaatsen en initiatieven die met (inter)nationale exposities bijdragen aan het programma zijn Hallenweg, Material Sense, MU, Piet Hein Eek, Sectie C, TAC, Yksi en Kazerne.
Het nieuwe label by TextielMuseum bundelt de collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van TextielLab, en presenteert zich tijdens DDW onder artdirectorschap van Jongeriuslab. Bij Broeinest presenteren Baars & Bloemhof diverse samenwerkingen tussen de industrie en de creatieve sector, met werk van o.a. De Inituïtiefabriek, Lex Pott, OS Δ OOS en Studio Mieke Meijer. De expositie ‘Thing Nothing’ bij Van Abbemuseum (onder curatorschap van Thomas Widdershoven, Jan Konings, Ina Hollmann en Agata Jaworska) toont de rol van design in een dematerialiserende wereld.

Het festivalgevoel wordt dit jaar versterkt met de introductie van DDW Music, een samenwerking tussen DDW, de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire. Gedurende de week zijner op verschillende locaties in de stadliveoptredens, gratis toegankelijk op vertoon van een DDW passe-partout. Voor de DDW Music Specials in de Effenaar en het Muziekgebouw zijn losse kaarten verkrijgbaar.

www.ddw.nl

Deel op Social Media 

<< July 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >