Rotterdam World Expo 2025?


Rotterdam World Expo 2025?
29-01-2015 9:35
In de Centrale Bibliotheek van Rotterdam wordt op vrijdag 30 januari 2015 een lezing gehouden door Erick van Egeraat en Leendert Bikker die de World Expo van 2025 naar Rotterdam willen halen.  
 
Rotterdam verscheen het afgelopen jaar op allerlei internationale lijsten en het toeristische bezoek aan deze stad neemt merkbaar toe. Maar is Rotterdam ook klaar voor World Expo 2025? Het centrum van Rotterdam heeft er een aantal nieuwe blikvangers bij, waaronder de Markthal en gebouw de Rotterdam. Allemaal fantastisch natuurlijk, maar scheppen deze nieuwe gebouwen genoeg nieuwe banen voor langdurig werklozen? 
 
Zijn door een notitie in de New York Times, de Rotterdamse economie en haven voorbereid op een toekomst waarin alles anders is dan toen de stad de grootste haven ter wereld was? Deze en andere vragen komen aan bod bij het bibliotheekcollege dat op 30 januari plaatsvindt in de Bibliotheek Rotterdam (Hoogstraat 110) tussen 16.00 en 17.00 uur. 
 
Initiatiefnemers Erick van Egeraat en Leendert Bikker zullen hun verhaal doen en vertellen waarom de World Expo de stad op het lijf geschreven is. Ook is er ruimte voor debat. 
 
De toegang is gratis, maar er wordt geadviseerd via de e-mail een plaats te reserveren. Dit kan door een mail te sturen naar reserveren@bibliotheek.rotterdam.nl
 
Een collectief van Rotterdamse ondernemers en belanghebbenden, waaronder Leendert Bikker, Professor Jan Rotmans en Erick van Egeraat, bundelen hun krachten om de wereldtentoonstelling (World Expo) van 2025 naar Rotterdam te halen. Met verschillende achtergronden zoals de techniek, energie, hoger onderwijs, architectuur, financiën, communicatie, consultancy en vastgoed, zijn zij van mening dat Rotterdam en de gehele delta met de organisatie van een dergelijk grootschalig evenement weer een gemeenschappelijke agenda en focus krijgt.
 
Als delta is de regio Rotterdam in een strategische positie om de hoognodige overgang naar een circulaire economie te sturen. Delta’s en hun inwoners zullen een cruciale rol spelen in de overgang van de wereld naar een nieuw tijdperk van duurzame ontwikkeling, waardoor het thema : ‘Delta’s in Transitie’ is ontstaan. Dit thema, en de gevolgen daarvan, vormen de basis van het ontwerp, de plannen, organisatie en erfenis van de eerste volledig circulaire wereldtentoonstelling.
 
Tijdens de World Expo 2025 zal Rotterdam de wereld uitnodigen om samen te werken aan oplossingen die bijdragen aan een wereld met een circulaire economie, het vormen van nieuwe samenwerkingsverbanden, en het opzetten van een wereldwijde dialoog voor het definiëren van nieuwe (industriële) strategische agenda’s. De nalatenschap van de World Expo zal de tijdelijke voordelen van dit grote evenement, dat gedurende zes maanden zal plaatsvinden, overstijgen. Het vertegenwoordigt een essentieel onderdeel van een breder plan, een plan dat zal reageren op de vele uitdagingen waarmee steden nu en in de toekomst worden geconfronteerd.
 
Op nationaal niveau zal het de aandacht vestigen op de industriële agenda, het bedrijfsleven, trots stimuleren, een momentum aanmoedigen, infrastructuur versnellen en toekomstige generaties inspireren. De lokale nalatenschap van de World Expo zal een verhoogde kwaliteit van leven voor de inwoners van Rotterdam met zich meebrengen, alsmede de actieve participatie van jongeren en zal de arbeidsmarkt een impuls geven door het creëren van banen.
 
De groep ondernemers wordt geassisteerd door drie commissies: de Academic Council onder leiding van prof. dr. ir. Jan Rotmans (Erasmus Universiteit, Rotterdam), de Governance Council onder leiding van Cees de Bruin (Infodin Group) en de Quality Council, onder leiding van prof. ir. Erick van Egeraat. Als ‘Chief Supervisor Head of Quality Council’, zal Erick van Egeraat verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het concept. Hij wordt bijgestaan door zijn team van experts: Hadi Teherani (architect en ontwerper, Hamburg), Jörn Walter (stadsarchitect, Hamburg) en Riek Bakker (stedenbouwkundige, Rotterdam). 
 
 
<< January 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >