Petra Blaisse in Huis Sonneveld


Petra Blaisse in Huis Sonneveld
16-01-2015 8:30

Na Richard Hutten is Petra Blaisse de tweede ontwerper die een 'interventie' heeft mogen doen in het modernistische icoon Huis Sonneveld in Rotterdam. Vanaf 1 februari is het resultaat te zien.

Met één ingenieuze ingreep biedt gastcurator Petra Blaisse de bezoeker van Huis Sonneveld een geheel nieuwe ervaring. De eerste verdieping van Huis Sonneveld bestaat uit een aaneenschakeling van open ruimtes. Verspreid door de kamers staat een prachtige collectie verchroomde meubels en lampen van meubelontwerper W.H. Gispen. Royale raampartijen, omzoomd door elegante stalen kozijnen, zorgen voor een bijna grenzeloze verbinding met de omliggende tuin. Als het daglicht het interieur binnenstroomt, maken kamer en meubels een haast gewichtloze indruk.

Met de interventie reageert Inside Outside op de drie kernbegrippen van het Nieuwe Bouwen: licht, lucht en ruimte. De simpele, maar doelmatige ingreep verandert het perspectief van de bezoeker. Ook de karakteristieke tuin wordt daarbij niet overgeslagen. Het bureau legt naar eigen zeggen ‘de andere kant’ van Huis Sonneveld bloot en versterkt de relatie tussen binnen en buiten.

Huis Sonneveld is door de zorgvuldige restauratie en inrichting een prachtig monument. Het gevaar van een museumwoning is echter dat het bevroren raakt in de tijd. De bewoners die het huis tot leven wekten, zijn immers vertrokken. Reden voor Het Nieuwe Instituut om het monument te activeren door van tijd tot tijd een kunstenaar, ontwerper of architect te vragen om een 'site specific' installatie te maken. Door de confrontatie met een actuele ontwerppraktijk wordt de museumwoning de hedendaagse ontwerpwereld binnengehaald. De eerste gastcurator van Huis Sonneveld was Richard Hutten in 2013.

www.hetnieuweinstituut.nl

Deel op Social Media 

<< January 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >