Mecanoo-schoolgebouw Stadskanaal geopend


Mecanoo-schoolgebouw Stadskanaal geopend
26-11-2014 8:18

Op vrijdag 21 november 2014 is het nieuwe gebouw van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Ubbo Emmius geopend. Mecanoo architecten ontwierp een multifunctioneel schoolgebouw, inclusief het interieur en omringende landschap.

Het transparante gebouw met vurenhouten gevelbekleding ligt als een landhuis aan een waterrijke voortuin en excelleert volgens het verantwoordelijke architectenbureau op het gebied van duurzaamheid en sociale veiligheid. "De nieuwe school daagt de studenten uit en inspireert hen tot leren; een vak leren mag gezien worden."

Het schoolgebouw is van binnenuit ontworpen, met een atrium als kloppend hart. De royale tribunetrap is de belangrijkste ontmoetingsplek van de school en vormt de hoofdontsluiting tot alle verdiepingen. Grote etalages bieden zicht op de verschillende afdelingen. "Deze transparantie daagt leerlingen uit en laat hen trots zijn op hun vakmanschap. Zo zie je bij de afdeling bouwkunde hoe jaarlijks de modelwoning wordt gebouwd en in de onderwijskeuken hoe aspirant koks het menu bereiden."

Het nieuwe gebouw van Noorderpoort en Ubbo Emmius staat model voor een innovatieve manier van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de lokale overheid. Verschillende commerciële partijen hebben zich in het gebouw gevestigd en bieden studenten binnenshuis de mogelijkheid praktijkervaring op te doen. Daarnaast is de Gemeente Stadskanaal mede-eigenaar en maken diverse sportverenigingen gebruik van faciliteiten in het schoolgebouw, waaronder de kleedruimtes en de kantine met het grote buitenterras.

Het nieuwe schoolgebouw scoort BREEAM Very Good. Naast een laag energieverbruik, slimme akoestische oplossingen, veel natuurlijk licht en goede bereikbaarheid draagt de expliciete aandacht voor sociale veiligheid hieraan bij. Het gebouw is bovendien toekomstbestendig door een flexibele indeling: de plattegrond is voorbereid op een eventuele splitsing van gebouwdelen, mocht de school op termijn minder ruimte nodig hebben.

www.mecanoo.nl


Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >