Roermond krijgt 'Proefkamer'


Roermond krijgt 'Proefkamer'
12-11-2014 8:26

Het nu leegstaande 4.000 vierkante meter grote voormalige belastingkantoor in het stationsgebied van Roermond ondergaat een totale metamorfose. Dit met als doel, in dit deel van Limburg een ultiem duurzame omgeving te creëren waarin mensen prettig kunnen wonen en werken, omringd met alle denkbare voorzieningen. Flexibiliteit, comfort, gezondheid, energiebesparing en hergebruik van materialen, daar draait het allemaal om bij Rura Nova.

We weten natuurlijk allemaal, dat Nederland een overschot heeft aan verouderde, leegstaande bedrijfspanden. De uitdaging is, voor deze panden een onderscheidende en toekomstproof oplossing te vinden. En dat is precies waar Team Rura Nova nu, samen met de stad Roermond, druk mee bezig is.

In de aanloop naar de transformatie opent in november 2014 het tijdelijke project ‘Rura Nova Proefkamer’. Eén verdieping van het gebouw is ingericht als experience center. Hier kunnen bezoekers zich laten inspireren door de transformatie van bestaande gebouwen en nieuwe vormen van wonen en werken te ervaren.

Architectenbureau Paul de Ruiter en Klictet Installatieadvies ontwikkelden een duurzaam herontwikkelingsplan. Het gebouw krijgt een multifunctionele invulling. Om potentiële gebruikers en geïnteresseerden de mogelijkheden op locatie nu echt te kunnen laten ervaren, is De Proefkamer ingericht: een experience center dat de visie op hergebruik, transformatie en verduurzaming tastbaar en levend maakt. In deze bijzondere, eigentijdse ‘ruwe’ ruimte loop je van de oude, gedateerde kantooromgeving, via innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en hergebruik, de woon- en werkomgeving van de toekomst in.

De Proefkamer is mogelijk gemaakt door enthousiaste regionale en (inter)nationale participanten, die door de techniek te ontstijgen op een unieke wijze hun visie en verhaal vertellen en laten ervaren! Wat doet akoestiek met je gevoel? Hoe gebruik je daglicht weer als lichtbron in een gebouw en wat doet dat met je bioritme? Wat betekent het als je de gezondheid van mensen als ontwerpprincipe hanteert? Hoe inspirerend is het om in een bestaand gebouw woningen te maken?

In De Proefkamer worden tal van lezingen, workshops en inspiratiesessie georganiseerd. De agenda wordt gepresenteerd op de website. Ook netwerkborrels, educatieve rondleidingen en diverse productpresentaties behoren tot de mogelijkheden. De Proefkamer is daarnaast ook te gebruiken als unieke vergaderlocatie. Tot mei 2015 is de Proefkamer te gebruiken en te bezichtigen.

www.ruranovaroermond.nl

Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >