Winnaars BNI-prijzen


Winnaars BNI-prijzen
29-09-2014 9:10

Afgelopen donderdag maakte de juryvoorzitter Job Meihuizen de twee winnaars bekend van de bni-prijs 2014 bij Vervoort in Goirle. In de categorie Bachelor ging de prijs naar Andrea Roelofse (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag), tevens kon zij de Publieksprijs in ontvangst nemen. In de categorie Master mocht Annee Grøtte Viken (Sandberg Instituut in Amsterdam) de prijs in ontvangst nemen.

"Andrea weet haar verbeelding om te zetten naar een praktisch uitvoerbaar plan", aldus de jury over de eerstgenoemde winnaar. "De jury zou hopen dat het project in deze vorm gerealiseerd kan worden en komt dan graag langs om de verleiding en poëzie die Andrea in haar ontwerp heeft weten te leggen, ook in werkelijkheid te kunnen ervaren."

Over Annee Grøtte Viken zei de jury onder meer het volgende: "Van een master wordt in de ogen van de jury een hoog onderzoekend vermogen met een zekere eigenheid verwacht. Deze kwaliteit herkent de jury vooral in het project ‘It had something to do with the telling of time’. Annee is met haar afstudeerproject doorgedrongen tot de kern van ontwerpend onderzoek en daarmee tot de kern van de ruimte. De jury beloont haar met de BNI-prijs voor de masters."

Naast de eerste prijs, wil de jury met klem een eervolle vermelding in de categorie Bachelor geven aan het onderzoek van Aisha Fouad (Rietveld Academie). "Voor een Bachelor is haar onderzoek hoogstaand en een Master waardig. De jury wil dan ook een signaal geven dat dergelijk onderzoek binnen de bachelor wenselijk en noodzakelijk is en wil Aisha stimuleren in het voortzetten en verder uitwerken van dit project." In de categorie Master ging een eervolle vermelding naar Denise Damme (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) voor haar gedegen werk.

De jury heeft met veel genoegen de presentaties van de verschillende kandidaten gezien en de toelichtingen aangehoord. "De jury was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de inzendingen. Opvallend hierbij was wel dat de verschillende academies steeds meer een eigen idioom lijken te ontwikkelen, zodat het in enkele gevallen appels met peren vergelijken was."

De bni-prijs 2014 werd mede mogelijkheid gemaakt door Vervoort (hoofdsponsor bni-prijs 2014), deblick en Karwei Goirle.

www.bni.nl

Deel op Social Media

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >