'Age of Wonderland' tijdens DDW


'Age of Wonderland' tijdens DDW
10-09-2014 9:14

Baltan Laboratories en Hivos slaan de handen ineen met het internationale research and design-project Age of Wonderland, en worden daarmee programmapartner van Dutch Design Week (DDW). Vanaf 13 september werken zes jonge talenten uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië met lokaal talent in Eindhoven aan bestaande projecten en nieuwe creatieve ideeën. De resultaten worden van 18 t/m 26 oktober gepresenteerd tijdens DDW in Eindhoven.

 

Tijdens Age of Wonderland, van 13 september tot en met 26 oktober, werken zes niet-westerse ingenieurs, kunstenaars en ontwerpers in Eindhoven aan conceptuele, sociale en technologische innovatie. De resultaten worden tijdens DDW onder andere gepresenteerd aan het publiek bij Baltan Laboratories, gevestigd in het Natlab (Kastanjelaan 500, Eindhoven). Werk en ideeën van de zes artists-in-residence zullen ook te zien zijn tijdens diverse pop-up evenementen die plaatsvinden gedurende de week.

 

De zes creatieven die naar Eindhoven komen – Andreas Siagian, Seterhen Akbar Suriadinata (Indonesië), Roy Ombatti (Kenia), Sandra Suubi (Oeganda), David Marín (Guatemala) en José Montealegre (Nicaragua) – worden begeleid door DDW-ambassadeur Arne Hendriks.

 

Arne Hendriks over de relevantie van deze uitwisseling: ‘Bevolkingsgroei heeft een dreigende schaarste tot gevolg. Van water, voedsel, ruimte en andere middelen om een hoog kwalitatief leven te leiden. Voor veel mensen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië is dat een realiteit. Het lijkt mij van levensbelang om ontwerpers die in deze omstandigheden opgroeien, ervaringsexperts dus, te betrekken bij het aangaan van deze uitdagingen.’

 

www.ddw.nl

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >