BNO lanceert tijdschrift


BNO lanceert tijdschrift
05-07-2014 8:00

Op zaterdag 5 juli verschijnt de eerste editie van Dude, Dutch Designers Magazine. Het kwartaalblad, een uitgave van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), geeft een inkijk in de wereld van designers, in hoe zij denken en werken, in wat ze fascineert en inspireert, hun vak, carrière, keuzes, kennis en vaardigheden.

Hoofdredacteur Freek Kroesbergen over het nieuwe blad: “Dude zet de designer centraal. Dat is immers ook het perspectief – en het bestaansrecht – van de BNO zelf. In het tijdschrift plaatsen we die ontwerper, zijn werk en het vak in context van trends en ontwikkelingen binnen de branche en in de samenleving, en bekijken we zaken ook vanuit het perspectief van ‘buitenstaanders’. Welke toegevoegde waarde heeft design voor mensen en merken? En hoe komt design, en die toegevoegde waarde ervan, tot stand?”
 
Dude is de opvolger van het maandelijkse ledenblad Vormberichten, magazine over ontwerpen en ondernemen. Met het op de markt brengen van Dude richt de vereniging zich nog explicieter naar buiten. Het nieuwe magazine is ook verkrijgbaar voor niet-leden, en is bovendien relevant voor niet-designers, zoals de opdrachtgevers van ontwerpers.

In elke editie staat een “dude” in het middelpunt van de aandacht. Deze hoofdpersoon draagt het nummer als gesprekspartner in het hoofdinterview en in de rol van gastredacteur die helpt de inhoud verder in te vullen. Met zijn statement “groei is een vreemde maatstaf” heeft Harald Dunnink, oprichter en partner van Momkai, het eerste nummer van een rode draad voorzien.

Dude is ontworpen door het Utrechtse ontwerpbureau Dietwee en wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van de overige partners: papierleverancier Antalis, drukkerij Aeroprint en binderij Hexspoor.

www.bno.nl/dude

<< July 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >