Gemeente redt Dutch Design Week


Gemeente redt Dutch Design Week
29-03-2014 9:40

Voor de tweede keer in een jaar tijd heeft de gemeente Eindhoven Dutch Design Week van een faillissement gered. Eindhoven heeft voor bijna 2 miljoen euro de naam en het logo van het jaarlijkse designevenement gekocht. De organisator van de DDW, Capital D, zat vorig jaar al in de problemen. Toen werd 1,4 miljoen euro van de gemeente geleend om het evenement door te laten gaan. Die schuld kan door de investering van de gemeente Eindhoven nu aan haarzelf terugbetaald worden.

Met het voorstel, dat werd gesteund door de fracties van D66, PvdA, GroenLinks en VVD is een bedrag gemoeid van 1,9 miljoen euro. Na aankoop is de gemeente Eindhoven eigenaar van het intellectueel eigendom van DDW en is de financiële toekomst van het evenement veiliggesteld. De huidige organisatie van DDW, designcoöperatie Capital D, behoudt wel de exclusieve licentie op het intellectueel eigendom. Capital D zal het voorstel van de gemeenteraad met een positief advies voorleggen tijdens zijn Algemene Ledenvergadering.

Capital D wist zich na een roerige periode van financiële onrust te herpakken. Pers, bedrijfsleven en een kwart miljoen bezoekers hebben tijdens de succesvolle twaalfde editie van DDW in 2013 met eigen ogen kunnen zien waar de wereld van morgen wordt gemaakt. De internationale media bestempelden Eindhoven als kraamkamer van constructieve ideeën en oplossingen. DDW-directeur Martijn Paulen: ‘De weg omhoog is ingeslagen, maar we weten ook dat het altijd beter kan. Er liggen tal van kansen en mogelijkheden om het evenement naar een hoger niveau te tillen. Die kunnen we nu benutten sam! en met de design community.’

Eerder deze maand kreeg DDW al een opsteker door de verlenging van het contract met hoofdsponsor ABN AMRO. Ook spreekt er vertrouwen uit de intentieverklaringen van belangrijke mediapartners als VPRO en de Volkskrant om de samenwerking met zowel het evenement als de ontwerpers verder uit te bouwen. Het geloof in de organisatie werd vandaag nog door een aantal kopstukken uit de designwereld onderstreept met een ingezonden stuk in het Eindhovens Dagblad. 

De dertiende editie van Dutch Design Week (DDW) vindt plaats van 18 t/m 26 oktober 2014 in Eindhoven.

www.ddw.nl

 

<< March 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >