Succesvolle open dag Het Nieuwe Instituut


Succesvolle open dag Het Nieuwe Instituut
18-11-2013 8:52

Het Nieuwe Instituut vierde gisteren (zondag 17 november) zijn eigen opening. Via tal van gratis activiteiten konden bezoekers kennis maken met het instituut, dat is ontstaan uit een samenvoeging van onder meer het NAi, en Premsela. 

Het was prettiog toeven in het Nieuwe Instituut, te vinden in het gebouw dat voorheen bekend stond als het NAi. Vanaf 11 uur 's ochtends waren er tal van activiteiten te bezoeken. Vooral ook voor kinderen was er veel te beleven. Niet alleen konden zij van LEGO de mooiste gebouwen maken (waarbij zich duidelijk een aantal architecturale talenten wist te onderscheiden), ook konden zij hun LEG)-bouwwerken in 3D tekenen, mochten zij op de fiets een tochtje maken door een virtueel ruimtelandschap en konden zij spelen met het populaire computerspel Minecraft.

Voor de ouders (en de leergierigsten onder de kinderen) was er ook verder nog van alles te beleven. Zo waren er rondleidingen door de nieuwe tentoonstellingen 1:1 Sets voor Erwin Olaf, Bekleidung en Richard Hutten in Huis Sonneveld, workshops om behang te ontwerpen of cellulose te kweken. En in de 'schatkamer' was een aantal topstukken uit het archief te bekijken. Wie even wilde rusten, kon terecht in het restaurant, waar gedurende een groot deel van de dag heerlijke muziek werd gedraaid, afgewisseld met (live op de radio uitgezonden) gesprekken met enkele architectuur- en modeprominenten.

De feestelijke dag vormde het officiële startpunt van het programma van Het Nieuwe Instituut, na de fusie op 1 januari van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur. "Het Nieuwe Instituut wil samen met architecten, ontwerpers, kunstenaars, makers en ondernemers, kennisinstellingen en culturele organisaties onze snel veranderende wereld in kaart brengen, zichtbaar maken, ter discussie stellen en delen. Dit gebeurt in de vorm van tentoonstellingen, onderzoek en ontwikkeling, lezingen, fellows en publicaties."

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >