Hoofdkantoor Schneider Electric in race voor Award


Hoofdkantoor Schneider Electric in race voor Award
10-09-2013 9:00

Het hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp is genomineerd voor de Award Duurzame Architectuur 2013. Het kantoor ontving onlangs een Breeam-NL Excellent én een ISO 50001 certificaat. De Award Duurzame Architectuur wordt uitgereikt tijdens het congres Green Buildings Holland op 19 september in Amsterdam RAI.

In december 2012 betrok Schneider Electric het nieuwe hoofdkantoor in Hoofddorp. In het pand zijn allerlei maatregelen genomen om energieverbruik structureel te verlagen. Om de duurzame doelstellingen te behalen benoemde Schneider Electric een energiemanager die zorg draagt dat de gestelde doelen worden gehaald. Hij wordt ondersteund door een team van energiespecialisten, facilitaire verantwoordelijken en het management.

Belangrijk bij het behalen van de doelstelling is dat energieverbruik steeds gemonitord en bijgesteld wordt. De doelstelling is om in de eerste 2 jaar (tot eind 2014) 30 procent energiebesparing te behalen ten opzichte van het gemiddelde van alle gebouwen waar Schneider Electric hiervoor gehuisvest was. Vervolgens volgt er jaarlijks een energiebesparing van 3 procent, met als uiteindelijk doel een besparing van ruim 50 procent.

Om de doelstellingen wereldwijd te kunnen monitoren gebruikt Schneider Electric een intern 'Energy Action'-programma. Dit monitort gebouwen op hun energiegebruik en wordt weergegeven in één centraal energiemanagementsysteem, genaamd Energy Operation.

Communicatie naar belanghebbenden is belangrijk bij het behalen van de doelstellingen. Het energiemanagementsysteem van het kantoor wordt getoond op alle TV-schermen. Daarnaast zijn de resultaten binnenkort ook via de internetsite van Schneider Electric Nederland te zien. Zij deelt de werkwijze en resultaten daarnaast met belangstellenden via white papers, artikelen en video's. Bij de bouw is ook rekening gehouden met biodiversiteit: het pand biedt faciliteiten aan kleine vogels (nestkastjes), meeuwen (grind op dak) en insecten.

'Het hoofdkantoor laat zien dat je met een normaal marktconform budget, bovengemiddeld groen kunt bouwen. Eerste analyses, die vanuit ISO 50001 zijn geborgd, tonen aan dat we de initieel gestelde doelen binnen bereik hebben', verklaart Marcel van 't Hof, Business Development & Energy Efficiency Manager bij Schneider Electric.

De Award Duurzame Architectuur wordt uitgereikt tijdens het congres Green Buildings Holland op 19 september in Amsterdam RAI. Dit jaar waren er wederom meer aanmeldingen dan het voorgaande jaar. De jury was onder de indruk van het hoge niveau van duurzaamheid.  "De genomineerden hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hebben goed begrepen dat duurzaamheid leidt tot economische groei", aldus Bram Adema, secretaris van de jury. De jury bestaat daarnaast uit professor Anke van Hal (DGBC), Hidde van der Kluit (Facility Management Nederland), Willem Lageweg (MVO Nederland), Titia Siertsema (Uneto-VNI) en Gijs Verweij (voorheen Wereldhave).

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >