Congres markeert start Dutch Green Building Week


Congres markeert start Dutch Green Building Week
05-09-2013 11:52

Forbo Flooring geeft met een speciaal openingscongres op maandag 16 september in Den Haag het startschot voor de Dutch Green Building Week (DGBW). Architect Paul de Ruiter, oud-voorzitter van de Amerikaanse Green Building Council, Tim Cole, en het duurzaam pragmatische, onconventionele architectencollectief Denieuwegeneratie geven maandagmorgen lezingen rondom het onderwerp: ‘Certificering van gebouwen: een garantie voor duurzaamheid?’. De DGBW vangt vervolgens om 13.00 uur officieel aan.

Architectenbureau Paul de Ruiter is bekend van talloze innovatieve, duurzame projecten zoals het emissievrije TNT Centre in Hoofddorp. Denieuwegeneratie baarde opzien met het startproject Dutch Mountain. Met minimale middelen greep het bureau moeiteloos de realiteit van de huidige stedelijke opgave - transformatie, hergebruik, tijdelijkheid - aan en integreerde hierin een basis van duurzaam strategisch denken.

De Dutch Green Building Week (16 tot en met 20 september) gaat over duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. Het thema voor de derde editie van het event is ‘Green means business’. Met dit thema wil de organisator, de Dutch Green Building Council, Nederland inspireren en tonen wat de business case van duurzaam bouwen en ontwikkelen is. Conclusie: groen bouwen en ontwikkelen is niet duurder dan conventioneel bouwen. Groen bouwen is daarom niet alleen goed voor people en planet, maar ook voor profit. Green means business.

Forbo Flooring is dit jaar gouden sponsor van de week. Voor veel meer informatie, het precieze programma en aanmelding voor het Forbo congres of de DGBW zie www.forbo-flooring.nl/congres of http://www.dgbw.nl/.

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >