Roosegaarde en Eek ambassadeurs DDW


Roosegaarde en Eek ambassadeurs DDW
06-07-2013 8:00

Daan Roosegaarde en Piet Hein Eek zijn dit jaar de ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW). Dat maakt de organisatie van de designweek officieel bekend. Roosegaarde is gevraagd vanwege zijn spraakmakende toekomstvisie, terwijl Eek is aangetrokken om zijn ervaring met ondernemerschap in design. Beide ontwerpers vervullen tijdens en rondom DDW uiteenlopende taken. 

De ambassadeurs van DDW zijn letterlijk de vertegenwoordigers van het evenement. Op uitnodiging dragen zij de inhoud van het evenement breed uit en leggen ze verbindingen tussen hun eigen netwerk, dat van DDW en alle deelnemers . Dat doen ze op persoonlijke titel, maar in nauwe samenwerking met de organisatie van DDW. Die is verheugd met de medewerking van beide boegbeelden en ziet met belangstelling uit naar de invulling van hun ambassadeurschap.

De wereld verandert in sneltreinvaart: oude systemen moeten worden aangepast of afgedankt om plaats te maken voor nieuwe. Met name daarin ziet Daan Roosegaarde (1979), opgeleid aan de kunstacademie AKI en het Berlage Instituut, een grote rol weggelegd voor ontwerpers. Met zijn installaties op de grens van kunst en design heeft hij zelf ervaren dat we in een transitiefase zitten; nu voelt hij naar eigen zeggen steeds meer de behoefte vakgenoten te bevragen over hoe zij omgaan met de veranderende wereld. De uitnodiging om ambassadeur te worden van DDW 2013 kwam dan ook op een goed moment. "Het gaat om de toekomst van het vakgebied en om future concepts", stelt Roosegaarde. "Niet alleen maar om het tonen van mooie spulletjes. Ik kan in dat proces iets betekenen en dus doe ik dat graag."

Als íémand de personificatie is van designstad Eindhoven, is het ontwerper en ondernemer Piet Hein Eek (1967), die zelf ooit studeerde aan Design Academy Eindhoven en naam maakte met zijn hands-on mentaliteit en baanbrekend hergebruik. Zijn sloophouten kasten en stoelen gelden inmiddels als iconen van recyclemeubels en gaan de hele wereld over. Zijn fabriek op Strijp R is sinds de opening in 2010 een van de populairste locaties tijdens DDW. "Het grote succes van de designweek zorgt voor een aanzuigende werking", zegt Eek. "Veel bedrijven willen een graantje meepikken. Maar creativiteit en commercie kunnen juist heel goed samengaan." Als ambassadeur voelt hij daarom de behoefte de organisatie bij te staan in de uitdaging die gevormd wordt door het toelaten van betalende, grote merken op een manier die past bij DDW.

<< July 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >