Het Hogeland College geopend


Het Hogeland College geopend
25-04-2013 8:37

Burgemeester van Beek van Warffum opende gisteren (24 april) officieel Het Hogeland College. De middelbare school (havo, vwo en vwo+) vormt samen met de in maart geopende vmbo in Uithuizen een goed voorbeeld van de visie van architect Erik Wiersema op moderne scholenbouw. Centraal staan verankering in het landschap (fysiek en sociaal), gezonde bouw en toekomstbestendigheid.De indeling van de school is vanuit de entree in een oogopslag helder. De ontmoetings- en lesruimten vloeien in elkaar over. Het centrum wordt gevormd door twee binnentuinen. Direct aan deze hoven liggen de gangen, waar de klaslokalen op uitkomen. Deze 'open' gangen waarborgen een sterke mate van verbondenheid: tussen binnen en buiten, maar ook tussen de gebruikers. De scheiding tussen gang en lokaal wordt gevormd door een transparante wand, deels afgeschermd door kasten. Tijdens lesuren kunnen kleine groepen leerlingen buiten het lokaal, maar in het zicht van de docent zelfstandig werken.Door de ruimtelijke verdelingen flexibel te maken, is ruimschoots rekening gehouden met veranderingen in onderwijskundige inzichten. Naast de mogelijkheid voor klassikaal onderwijs, kan de school bijvoorbeeld worden aangepast naar open leergebieden met individuele werkplekken en concentratieruimten voor kleinere groepen.

De school is prettig en fris. De ruimte bij de entree wordt enigszins samengeknepen om zich daarna groots te openen. De lokalen zijn hoog, licht en fris, en hebben allemaal een schuin plafond. Hierdoor komt het daglicht in elk lokaal van drie zijden: hoog en laag in de gevels en schuin in het dakvlak. Deze ruimtelijkheid is ook ingezet voor een extra goede luchtkwaliteit.Hoewel het gebouw als een huiselijk omgeving op zich wordt ervaren, ligt het tegelijk verankerd in het landschap en de Groningse architectuurhistorie. De vormentaal wordt versterkt door de minimalistische detailleringen. De eenvoud van de samengestelde vormen uit gebakken klei geeft het natuurlijk ogende gebouw een tijdloos karakter.


 

<< April 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >