BNI-prijs voor Wendy Snoek


BNI-prijs voor Wendy Snoek
03-10-2012 8:00

Wendy Snoek van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag is de winnaar van de BNI-prijs 2012. De prijsuitreiking vond eind vorige week plaats in de showroom van projectinrichter Wilkhahn in Rotterdam.

Het ontwerp van Wendy Snoek is voor een kunstuitleencentrum, uitgewerkt als een driedimensionaal magazine. Wendy is geïnteresseerd in verhalende architectuur en dat heeft ze in dit ontwerp uitgevoerd. Gevels worden omgeslagen, afbeeldingen zijn de kunst die te leen is, teksten ervaar je als lezingen. Elke muur, elk artikel, elk toilet is voorzien van een paginanummer. Een bijzonder ontwerp waarin op verschillende manieren doorheen gelopen / gebladerd kan worden.

De jury van de BNI-prijs 2012 bestaande uit juryvoorzitter Kees Marcelis, interieurarchitect, ontwerper Ruud-Jan Kokke, architect Christian Müller en architectuurcritica Kirsten Hannema van de Volkskrant waren unaniem van mening dat het 'driedimensionale magazine' van Wendy Snoek met kop en schouders boven de andere afstudeerwerken uitstak.

In totaal dongen elf genomineerden mee naar de BNI-prijs. Volgens jurylid Kirsten Hannema zijn alle ontwerpen gelieerd aan de wensen en eisen van deze tijd, zoals duurzaamheid, herbestemming en thuiszorg. Van alle werken heeft de jury verder nog drie eervolle vermeldingen gegeven aan Jaap Olaf van der Feer voor zijn project Locloods, een ondergronds hotel van Isabel Kamp en een kajak- en kanoclub in Bosnië van Tea Hadzizulfic.

Elk jaar biedt de BNI pas afgestudeerde interieurarchitecten de kans zich op landelijk niveau te presenteren en mee te dingen naar de BNI-prijs. Met de prijs wil de BNI jonge interieurarchitecten aanmoedigen ontwerpen van hoog niveau te maken. Behalve gastheer Wilkhahn is ook de Belgische kantoormeubelproducent Pami sponsor van de prijs.

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >