Zesde editie Design September in Brussel


Zesde editie Design September in Brussel
14-08-2012 9:15

Design September is de jaarlijkse afspraak voor alle designliefhebbers en omvat meer dan honderd culturele en commerciële evenementen in Brussel. De stad wordt zo, gedurende een hele maand, de plaats voor ontmoetingen met verschillende Belgische, maar ook internationale designers. Voor de zesde editie belicht het festival de verschillende toepassingen van design en multidisciplinaire relaties: meubilair, architectuur, het object, maar ook in het bijzonder dit jaar grafische vormgeving en textiel.

Een grote diversiteit aan kwalitatieve evenementen, aangeboden door tal van verenigingen en onafhankelijke organisaties, verrijkt het culturele luik van Design September. Tentoonstellingen, lezingen, een designmarkt, Pecha Kucha, bezoek aan ateliers van Brussele designers, enzovoort.  Een andere bijzonderheid aan deze editie is de deelname van opkomende ontwerpers.

Gedurende de hele maand hebben de deelnemende designwinkels, pop-up stores en flagship stores een speciale inrichting rond een merk, een designer en zijn nieuwe producten. Limited editions, prototypes en luxe producten maken deel uit van het aanbod van Design September 2012. De focus van de zesde editie in 2012 ligt op de volgende onderwerpen:

1) Jonge Belgische Designers
Het D-Platfom zal het centrum zijn van het festival en zal omringd zijn door twaalf andere galerijen voor de tentoonstelling van New Exhibit Design. TAG city, in de rogiertunnel, zal twaalf galerijen openen voor jonge en nieuwe designers, die nog maar weinig of geen publicaties hebben.

Een andere tentoonstelling 'Homologie' van een jonge groep designers zal plaatsvinden in 'espace Wallonie. Of ze nu Waals, Brussel of Vlamingen zijn... Dit jaar wordt het festival verrijkt door belgische designers, 'De Invasie' in de tentoonstelling 'Kleur' aan La Fabrika.

2) Een ontmoetingsplatform (D-Platfom)
Een ontmoetingsplatform en een discussieplatform zal plaatsnemen in TAG city en wordt georganiseerd door KNUT. De platform zal een rijk en gevarieerd programma : discussies, ontmoetingen, tentoonstellingen, workshops, enzovoort. Men zal er kunnen discussiëren over de evenementen van het festival, de nieuwigheden en dit alles met een drankje.

3) Een belangrijke institutie verwelkomt gevarieerde evenementen
Civa zal vier evenementen rond design naar voor brengen: een tentoonstelling van een paviljoen, van architectuur en van textiel en zelfs een discussie rond graphic design.

4) Grafisch ontwerp is ook een vorm van design. In 2012 is er ook een mooi aantal evenementen rond grafisch ontwerp, waaronder opendoors, een workshop van TSTO en een tentoonstelling 'Visual Grammar' door Modern Theory.

http://www.designseptember.be/


 

<< August 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >