Tentoonstelling Ineke Hans in Toonkamer


Tentoonstelling Ineke Hans in Toonkamer
18-06-2012 10:00

Vanaf 1 juli tot en met 15 september is een tentoonstelling van Ineke Hans in Toonkamer, center for interiour design, te Utrecht. Ineke Hans is zowel nationaal als internationaal bekend door haar robuuste, stoere ontwerpen en vaak vrolijke kleurgebruik. Ineke: “Ik ben erg voorstander van zogenaamde ‘niks-aan-de-hand’-ontwerpen: er moet niet te veel achter zitten. Helderheid en duidelijkheid, daar ga ik voor.” In Toonkamer laat Ineke Hans de collectie zien die zij maakt in eigen beheer, een selectie items waarin haar signatuur en handschrift duidelijk herkenbaar zijn. De collectie bestaat uit meubilair, keramiek, kinderspeelgoed en accessoires. Ineke heeft speciaal voor Toonkamer voor het eerst een expositie samengesteld met louter werk ontworpen in eigen beheer.  Toonkamer, center for interior design, werd in 1982 opgericht door een aantal vooraanstaande Nederlandse meubelfabrikanten. Het is een platform voor hedendaags, hoogwaardig Nederlands en internationaal interieurdesign en is gehuisvest in een gedeelte van De Pastoe Fabriek te Utrecht.

Ineke Hans behoort tot de top van de Nederlandse vormgevers en geniet zowel nationaal als internationaal grote bekendheid. Zij behoort tot de generatie van succesvolle ontwerpers als Piet Hein Eek, Hella Jongerius, Marcel Wanders. Ineke Hans studeerde aan het Royal College of Art in Londen in 1995 en werkte drie jaar bij Habitat UK aan de in massa geproduceerde meubel- en productcollecties, voordat zij in 1998 naar Nederland verhuisde om haar eigen studio op te zetten. In eerste instantie was de studio gericht op het presenteren en produceren van haar eigen collecties. Vanaf 2005 is de focus meer komen te liggen op industrieel ontwerpen en ontwerpen in opdracht. De studio werkt aan een breed scala van 3d projecten: meubels, gebruiksvoorwerpen en sieraden. Sommige als unica's, andere weer in kleine oplage of als in massa geproduceerde items. Daarnaast werken ze aan tentoonstellingen en enkele architecturale projecten. Klanten zijn onder andere fabrikanten als: Arco, Cappellini, Chi ha paura ..., Lensvelt, Magis, Offecct,Koninklijke Ahrend, RoyalVKB, Swarovski en van Esch.

Ineke was 'Guest of Honour' op de Stockholm Furniture Fair 2009. Haar werk heeft vele prijzen gewonnen, zoals de Red Dot (2005, 2006, 2010) en Design Plus Awards (2006, 2007, 2010) en wordt gekocht door vooraanstaande verzamelaars en musea.

Datum: Zondag 2 september 14:00 uur
Lezing Ineke Hans met signeersessie van haar boekje Mind Sets
Entree € 35 incl. boekje en Royal Tea.
Locatie: Toonkamer, rotsoord 3 te Utrecht.

<< June 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >