Mvrdv tentoonstelling 20 geopend in Hamburg


Mvrdv tentoonstelling 20 geopend in Hamburg
14-05-2012 10:00

Op 11 mei is een kleine overzichtstentoonstelling van Mvrdv geopend in byUSM in Hamburg. De tentoonstelling is onderdeel van de Hamburg Architectuur Zomer en een bedankje voor de lezers van het tijdschrift A&W die Mvrdv tot 'A&W Architect van het jaar 2012' hebben gekozen. Deze publieksprijs is gisteren door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries in ontvangst genomen.

De tentoonstelling is een overzicht van 20 jaar werk van Mvrdv in citaten, maquettes, afbeeldingen, boeken en films. Een installatie laat verschillende maquettes zien die nog niet eerder zijn tentoongesteld. De tentoonstelling is tot en met 11 juni 2012 te bezoeken en wordt daarna nog op andere plekken vertoond.

De lezers van het Duitse tijdschrift Architektur & Wohnen hebben MVRDV gekozen tot 'A&W Architeckt des Jahres 2012'. Andere genomineerden waren David Chipperfield Architects en Snøhetta. Onderdeel van de prijs is een kleine overzichtstentoonstelling.

Geconfronteerd met de taak om terug te kijken op het eigen werk heeft Mvrdv besloten het oordeel te laten afhangen van het publiek: Bijna alle teksten in de tentoonstelling zijn citaten uit de media. De maquettes die zijn tentoongesteld zijn de favorieten van de bezoekers van het kantoor in Rotterdam en de geprojecteerde films zijn de films die het best bekeken zijn via social media. Een selectie van afgerond en huidig werk is gevisualiseerd in een tijdslijn, als een grote lichtreclame, die past bij de commerciële omgeving van de USM-showroom en vergezeld wordt van deels kritische citaten.

Mvrdv is in 1993 in Rotterdam opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. Het bureau realiseert studies en projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Met projecten zoals Villa VPRO en het wooncomplex WoZoCo in Amsterdam heeft Mvrdv naar eigen zeggen een richtinggevende positie verworven in de internationale architectuur. Mvrdv gaat projecten conceptueel aan door 'de veranderende wereld of verschuivende verhoudingen te verbeelden of juist ter discussie te stellen in een ontwerp. Vaak heel letterlijk vertaald in de bouw van een ‘diagram'', aldus de Volkskrant (9-2009).
 

<< May 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >