Cyclo winnaar Henry van de Velde Award


Cyclo winnaar Henry van de Velde Award
28-03-2012 10:12

Het openen van de stembus na de tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels is altijd een spannende aangelegenheid. Is het de aanwezigheid van de deurwaarder, de omgeving van het Vlaams Parlement of de wetenschap dat je een aantal stemmers gelukkig kan maken met een prijs? In ieder geval slaat het Design Vlaanderenteam telkens enthousiast aan het tellen.

 

Volgens de organisatie was het stemmen bijzonder spannend. De winnaar won met 6 stemmen voorsprong. Alle producten hadden duidelijk hun fans, bij elk product lag een fijn stapeltje stemmen.

 

De top 3 ziet er als volgt uit:

 

1. Cyclo, het tapijt van Christophe Vervaeke voor Papilio (Prado Rugs)

 2. Hopper, de tafel van Dirk Wynants (dw²) voor Extremis

 

 

3. Scotty, de lichtarmatuur van Couvreur & Devos voor Modular

 

 

Cyclo is een bijzonder tapijt en maakt deel uit van de Papilio-collectie, een label van Prado Rugs. Een fietsbinnenband krijgt een tweede leven na een lange staat van dienst als onderdeel van ’s werelds populairste vervoermiddel: de fiets. De oude banden worden verzameld bij lokale fietsherstellers, waar ze anders bij het restafval zouden terechtkomen. De banden worden opengesneden en geweven. Tijdens het productieproces worden geen chemische producten gebruikt, evenmin als voor de afwerking. Een klein detail: wie goed kijkt, kan hier en daar nog een maat op de banden gedrukt zien staan. Het is een verwijzing naar het vorige leven, de fiets, de fietser en de afstand die afgelegd is. Dit robuuste tapijt is geschikt om binnen en buiten te gebruiken. Het werd ook bekroond met een Red Dot Award. Cyclo wint 2.500 euro met de Henry van de Velde Award Publiek 2011, aangevuld met een zilveren trofee gemaakt door Helena Schepens en een getuigschrift gemaakt door Brody Neuenschwander.

 

Cyclo is tijdens de Milan Design Week te bezichtigen als onderdeel van de tentoonstelling “Belgium is Design. Perspectives” in de Triennale di Milano van 17 tot en met 22 april.

 

De Henry van de Velde Award Publiek is even oud als de Henry van de Velde Awards zelf, 18 jaar dus. Al van bij de start krijgen de bezoekers aan de tentoonstelling de kans om uit de Henry van de Velde Labels (=kwaliteitslabels waaraan geen geldprijs is verbonden) het object te kiezen dat ze zelf het allerbeste vinden.
Na afloop van de tentoonstelling worden de stemmen geteld in aanwezigheid van een deurwaarder.

 

De Henry van de Velde Award Publiek zal uitgereikt worden op in het Vlaams Parlement naar aanleiding van de ceremonie van de Henry van de Velde Awards & Labels 2012. De ceremonie wordt gevolgd door de tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels 2012 in de Loketten, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel.

 

Het reglement van de Henry van de Velde Labels 2012 staat binnenkort online. Hieruit zal de winnaar van de Henry van de Velde Award 2012 gekozen worden. Ontwerpers en bedrijven kunnen deelnemen, alle informatie staat op http://www.designvlaanderen.be/nl/info-reglement.

<< March 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >