MBO'ers maken inrichtingsvoorstel voor zorgboerderij


MBO'ers maken inrichtingsvoorstel voor zorgboerderij
30-12-2011 2:00

MBO-leerlingen van HMC Amsterdam (ook wel bekend als het Hout- en Meubileringscollege) hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een inrichtingsplan voor Zorgboerderij de Kloostertuin in Haastrecht. In korte tijd hebben tweedejaars leerlingen die de opleiding Interieuradviseur volgen een ontwerp gemaakt voor de keuken en woonkamer met serre waarin veelal praktische en veilige toepassingen zijn verwerkt met daarnaast aandacht voor trends en ontwikkelingen.

De reden om te kiezen voor veilige en praktische toepassingen is dat de doelgroep van de zorgboerderij personen zijn met dementie en de ziekte van alzheimer. Zo moet er bijvoorbeeld praktisch voldoende ruimte zijn voor het toelaten van rolstoelen en rollators.

De leerlingen hebben deze opdracht vorm weten te geven door deel te nemen in een denktank bestaande uit de opdrachtgever, tevens eigenaar van de zorgboerderij, docenten en de projectcoördinator van het HMC. Vanuit dit overleg hebben de leerlingen op locatie onderzoek gedaan ten behoeve van de doelgroep. Daarbij is onder andere gekeken naar kleurgebruik, veiligheid, verlichting, belevingswereld en toepassingsmogelijkheden en dit is vertaald naar een visuele voorstelling in tekeningen en toegepaste materialen.

Op basis van deze visuele voorstelling tijdens het laatste klantgesprek is de keuze van de zorgboerderij gevallen op het ontwerp van het ontwerpteam bestaande uit de leerlingen Dana, Ludmilla en Michelle. Zij hadden het programma van eisen volledig verwerkt in het ontwerp en de keuze en onderbouwing van de toegepaste kleuren hierbij waren het meest aansprekend. De zorgboerderij gaat nu over tot uitvoering van dit inrichtingsplan.

Het HMC, ook wel bekend als het Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige MBO vakschool, waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches  werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.
 

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >