Maxima opent DDW


Maxima opent DDW
25-10-2011 8:00

Na een succesvol eerste weekend van Dutch Design Week opende HKH Prinses Máxima maandagmorgen in het Designhuis te Eindhoven ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het negendaagse evenement de tentoonstelling Spring; over topdesign, talent en inspiratie.

De officiële opening van deze jubileumtentoonstelling, een samenwerking tussen Dutch Design Week en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, was onderdeel van een rondleiding langs diverse kinderworkshops in het Stadhuis en de tentoonstelling van alle finalisten van de Dutch Design Awards in het Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein.  

Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel, ontving Prinses Máxima samen met Johan van den Hout, Loco-Commissaris van de Koningin Noord-Brabant, in het Stadhuis, voor het speciale kinderprogramma ‘DDW Kids’ van Dutch Design Week en De Ontdekfabriek. Initiatiefnemer en projectleider Chris Voets van De Ontdekfabriek leidde het gezelschap langs workshops, die speciaal voor de gelegenheid van Strijp-S waren verplaatst naar het stadhuis. De kinderen zelf gaven tekst en uitleg over ‘Drie deuren verder’, thema van een programma waarbij designers de allerjongste designliefhebbers laten kennismaken met design en technologie. 

Het bezoek vervolgde langs het Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein, waarin een expositie van de winnaars en finalisten van de Dutch Design Awards 2011 is ingericht. Directeur van Capital D, Robert Jan Marringa, verzorgde er een korte rondleiding langs onder andere het werk van de prijswinnaar van het Beste Professioneel Product, Philips Freestreet door Philips Design (Senior Creative Director Oscar Pena en ontwerper Ramon Schouten) en de MINI Young Designer Award (aanmoedigingsprijs jong talent, ontwerper Bart Hess, die onder andere tekende voor de bijzondere ‘slijmjurk’ van Lady Gaga).

Tot besluit opende de Prinses onder begeleiding van directeur van Dutch Design Week Hans Robertus de jubileumtententoonstelling van Dutch Design Week ‘Spring; over topdesign, talent en inspiratie’ in het Designhuis. Deze tentoonstelling, een samenwerking tussen de organisatie van Dutch Design Week en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, toont werk van drie generaties nationale en internationale ontwerpers. Onder curatorschap van ontwerper Miriam van der Lubbe (tevens gastcurator van Dutch Design Week) presenteert een vijftiental gerenommeerde ontwerpers met wortels in Eindhoven daar naast hun inspirators en volgens hun getalenteerde, (nog) onbekende ontwerpers een drieluik van Nederlandse vormgeving in de volle breedte.

DDW is een erkend internationaal jaarlijks design festival in Eindhoven. Het staat bekend om innovatie door een verfijnde mix van nieuwe talenten, gevestigde ontwerpers en gerenommeerde bureaus. In het jubileumjaar biedt het evenement – in samenwerking met gastcuratoren Miriam van der Lubbe en Bruno Ninaber van Eyben – een evenwichtig en inspirerend programma. Publiek kan er nog tot en met zondag 30 oktober alle denkbare disciplines en aspecten van design beleven en ervaren. Meer dan 1.800 ontwerpers en organisaties uit binnen- en buitenland verzorgen er 360 presentaties, exposities, seminars en workshops op 85 locaties verspreid door de stad.

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >